Стотици фалшиви местоположения на военни кораби

voenni korabi

Положението на военните кораби се оказа фалшиво. Най -новото оръжие в световната информационна война са кораби -измамници, пробиващи граничните води.

Местоположението на стотици военни кораби, плаващи по океана и крайбрежието, е фалшифицирано . Много популярни военни кораби, като британския самолетоносач „Кралица Елизабет“ и американският разрушител „Рузвелт“, са неправилно поставени на картите, ето защо.

Злоупотребата с технологията за местоположение на военните кораби може да предизвика политически разногласия между страните. Според Wired, SkyWatch и Global Fishing Watch са провели проучвания от август 2020 г., които показват, че повече от 100 места на военни кораби са били фалшифицирани, включително британския самолетоносач Queen Elizabeth и американския разрушител Roosevelt .

Данните, разкрити от SkyWatch и Global Fishing Watch, показват, че кораби влизат в спорни води или се доближават до военноморски бази на други държави. Тези грешни позиции се характеризират като действия, които могат да предизвикат международни събития.

Изследователският екип открива фалшиви местоположения, като сравнява използването на автоматичната система за идентификация ( AIS , система, базирана на GPS, която помага да се избегнат сблъсъци) с проверими данни за местоположението. Например, докато спътниците показват действителни позиции, цялата невярна информация идва от сухопътни AIS приемници. Global Fishing Watch от години търси фалшиви позиции на AIS, но за първи път се сблъсква с фалшифицирани данни за реални кораби.

Прочети Още: Как изглежда приложението Windows 11 Paint?

Местоположението на военните кораби се оказа фалшиво

Не е ясно точно за кои военни кораби се споделят данни за фалшиво местоположение. Анализатори обаче казаха, че данните включват общ извършител, който може да бъде Русия  . Почти всички засегнати военни кораби са от европейски страни или членове на НАТО , а данните включват фалшиви атаки срещу Калининград, Черно море, Крим и други руски интереси.

Като се имат предвид тези фалшиви атаки, Русия може да твърди, че нейните съперници изпращат военни кораби в руските морета и може да покаже Европа и НАТО като агресори.

Исторически Русия винаги е отричала обвиненията за хакерство. И все пак тя има дълга история на използване на фалшиви акаунти и дезинформация за подхранване на политическото напрежение. Но ако Русия е свързана с този фалшив  военен кораб , това може да е значителна ескалация на тази стратегия. 

Междувременно корабите -призраци продължават да плават. USS Roosevelt изглежда е подправен за пореден път, този път провокативно навлизайки в руски води близо до Норвегия. Военният кораб всъщност тренираше с норвежки моряци на стотици мили.

Подобни публикации

  1. Състоянието на Марк Зукърбърг се топи: Загубени са милиарди долари!
  2. Google премества производството на телефони Pixel в нова страна
  3. TikTok отрича откраднати 2 милиарда записа с данни
  4. Задължително актуализации на телефоните в продължение на 5 години
  5. Google започна разработването на процесора Tensor 3 за използване в Pixel 8

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.