Zoom ще даде на потребителите 85 милиона долара за нарушаване на поверителносттаzoom poveritelnost

Zoom ще плати на своите потребители общо 85 милиона долара за нарушаване на поверителността. Цената, платена от компанията на потребител, не удовлетвори повечето потребители.

Zoom иска да разреши делото, заведено срещу него, като даде на потребителите 85 милиона долара като част от нарушение на поверителността . Компанията ще плати на потребителите малка сума за делото, което включва набези за срещи, на които са изложени потребителите на Zoom, особено по време на новия тип период на коронавирус.

Колко ще плати Zoom на потребител за нарушаване на поверителността?

Доставчикът на услуги за видеоконференции Zoom, който прие искане за плащане в размер на 85 милиона долара; Facebook приета на искането, то се налага да плащат на потребителите за уреждане на съдебно дело, което включва споделяне на лични данни с Google и LinkedIn, а не да предприема всякакви действия срещу неразрешено участие злонамерени хора в срещи Zoom използване софтуер на трети страни.

Прочети Още: Стотици фалшиви местоположения на военни кораби

Сключването на предварителното споразумение, сключено в събота следобед, трябва да бъде одобрено от окръжния съдия на САЩ Люси Кох от Сан Хосе. Съгласно предложението, направено със споразумението, потребителите с безплатен абонамент са длъжни да получат плащане от $ 15, а потребителите с платен абонамент са длъжни да получат плащане от $ 25.

Zoom твърди, че е предприел редица мерки за сигурност, включително предупреждава домакините на срещи, когато домакините на срещи или други посетители използват приложения на трети страни, и предоставя специално обучение на своите служители по поверителност и работа с данни.

Базираната в САЩ Zoom използва следните думи в изявление в неделя:

„Поверителността и сигурността на нашите потребители е основен приоритет за Zoom и ние приемаме доверието на нашите потребители много сериозно към нас.“

Въпреки че компанията е спечелила близо 1,3 милиарда долара от абонаменти за Zoom Meetings, адвокатите на ищците смятат уреждането на 85 милиона долара за разумно.

Броят на клиентите на Zoom е нараснал 6 пъти от началото на епидемията от COVID-19, като много компании преминават към модел работа от дома, а училищата към система за дистанционно образование. Компанията имаше 81 900 с повече от 10 служители през януари 2020 г. и 497 000 клиенти през април 2021 г.

Смята се, че броят на потребителите на приложението за видеоконферентна връзка на компанията може да намалее значително, тъй като повече хора се ваксинират и се връщат в офиса, а училищата започват обучение лице в лице. Намаляването на необходимостта от приложението и съответното намаляване на броя на потребителите може да доведе до намаляване на приходите на компанията.

Официално изявление от Zoom

Zoom Turkey публикува официално изявление по темата. В изявлението се споменава значението на поверителността на потребителите. Освен това бяха направени препратки към уебсайтове с подробна информация за това как да се гарантира поверителността на потребителите. Можете да прочетете пълното изявление по -долу.

„Поверителността и сигурността на нашите потребители е основен приоритет за Zoom и ние приемаме сериозно доверието, което потребителите ни полагат. Гордеем се с подобренията, които направихме в нашата платформа, и очакваме с нетърпение да продължим нашите иновации с поверителност и сигурност на преден план. Публикациите в блога, обобщаващи стъпките, предприети от Zoom за поверителност и сигурност, могат да бъдат намерени тук и можете да го намерите тук . „

Подобни публикации

  1. Spotify подобрява секцията за подкаст
  2. Какво е HeyGen AI?
  3. Spotify и OpenAI си сътрудничат: Функцията за дублаж идва в Spotify!
  4. HTML версията на Gmail напуска: Кога?
  5. Threads продължава да се подобряват: Бутонът „Редактиране“ е на път!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.