Tesla акциите на дъното с придобиването на Илон Мъск в Twitterelon muskin twitter tesla aktsia

Твърденията, че сумата, която Илон Мъск ще плати на акционерите за закупуване на Twitter, ще бъде посрещната с акции на Tesla, почти стопиха акциите на компанията.

Акциите на Tesla достигнаха дъното след придобиването на Илон Мъск в Twitter. След спад с до 12%, пазарната стойност на Tesla се стопи със 125 милиарда долара. Несигурността се увеличи с факта, че повечето от плащанията, които Мъск обеща при закупуването на Twitter, също бяха обвързани с Tesla.

Акциите на Tesla се сринаха, след като се разпространи новината, че Илон Мъск ще направи по-голямата част от плащането на съществуващите акционери в Twitter, като продаде акциите на Tesla. Само за един ден спадът достигна 12% и имаше общо намаление от 125 милиарда долара.

Освен това, според данни на Bloomberg, личното богатство на Мъск също е намаляло с 5,5 милиарда долара.

И така, как Илон Мъск ще направи тези плащания?

Прочети Още: Излезе първата бета версия на Android 13

От 44 милиарда долара, които Илон Мъск трябва да плати, 13 милиарда се състоят от заеми, които е получил от банки. Заявявайки, че ще плати 21 милиарда долара от личния си капитал, Мъск ще плати 12,5 милиарда долара чрез продажба на акции на Tesla.

Разбира се, няма пряко изявление на Мъск, но засилването на тези твърдения очевидно се отрази много на пазарите и това изглежда поставя Мъск и компаниите му в трудна ситуация през следващите дни.

Посочва се, че съветниците на Мъск и договорните банки търсят нов инвеститор за Twitter.

Някои източници твърдят, че покупката на Twitter от Мъск също е на дневен ред, но освен ако не чуем изявление и от двете страни по този въпрос, изглежда малко трудно това твърдение да стане реалност, тъй като обявените такси за теглене също имат определени периоди за прекратяване.

И така, какво мислите по тази тема? Смятате ли, че Мъск ще успее да покрие необходимата сума и да направи покупката на Twitter? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. TikTok забранен в друга държава: Каква е причината за блокирането на достъпа?
  2. Бележките на TikTok са налични!
  3. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  4. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  5. Невероятна грешка в Apple

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.