Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!tesla bez dokosvane na volan

Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!

Когато активирате автономното шофиране в Tesla, трябва да докосвате волана на редовни интервали. Тази ситуация ще бъде прекратена с актуализацията на FSD v12.4! Когато активирате автономното шофиране в Tesla и почти всички превозни средства, тоест когато превозното средство започне да се движи самостоятелно, трябва периодично да докосвате волана, за да информирате превозното средство, че не спите и следвате пътя. Ако не докоснете волана известно време, превозните средства спират автоматично.

Докато други автомобилни производители са в челните редици на автономното шофиране, Tesla вече може да шофира от един град в друг напълно автономно. Разбира се, в този случай постоянното докосване на волана е досадно.

Автономното шофиране на Tesla вече няма да ви моли да докоснете волана!

Tesla ще премахне необходимостта от докосване на волана с актуализацията на FSD v12.4, която ще пусне през следващите дни. Илон Мъск увеличи очакванията, като описа тази актуализация като „умопомрачителна“ и потвърди с отговора си на X, че задължението за докосване на волана ще бъде премахнато.

Въпрос на голямо любопитство е как властите ще реагират на премахването на това предупреждение от Tesla, но трябва да кажем, че Tesla няма да се откаже напълно от контрола. Сега шофьорът ще бъде наблюдаван чрез камерата в кабината, вместо да докосва волана.

Ако водачът не гледа към пътя повече от 3 секунди, той ще бъде предупреден. Досега сме виждали дори шофьори да спят след активиране на автономното шофиране, но бихме искали да ви напомним още веднъж, че трябва да държите очите си на пътя и ръцете си на волана, за всеки случай.

Подобни публикации

  1. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  2. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
  3. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
  4. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане
  5. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.