Huawei ще изключи напълно Android!Huawei ще изключи напълно Android! Ето и първите подробности

Посочва се, че Huawei сега иска да се отърве напълно от Android и ще прекрати поддръжката на APK. Ето подробностите за операционната система HarmonyOS Next! Ембаргото на САЩ срещу Huawei предизвика ново начало, вместо да сложи край на една компания. Huawei, която разработи собствена операционна система, приложения и дори хардуер, тъй като не може да използва приложения и услуги на Google, в момента използва операционната система HarmonyOS на своите телефони.

Тази базирана на Android операционна система има собствен магазин за приложения на Huawei, но потребителите могат да продължат да инсталират Android приложения на своите телефони чрез APK файлове.

„Как Huawei разработва операционна система, базирана на Android, докато е под ембарго?“ Нормално е да се мисли, но тук има важна подробност. Поради структурата си с отворен код, няма пречка за Huawei да използва Android и нейните телефони не могат да хостват услуги или приложения на Google.

След това Huawei ще изключи Android с HarmonyOS!

Посочва се, че Huawei, която е разработила всички свои алтернативи срещу Google, сега иска да се отърве напълно от Android и ще прекрати поддръжката на APK с новата операционна система HarmonyOS Next. HarmonyOS Next, която ще се предлага със серията Huawei Mate 70, има повече от 4000 приложения в своя магазин.huawei android harm

След високия успех на продажбите на серията Huawei Mate 60, Huawei постави още по-високи цели, когато китайски разработчици започнаха да разработват приложения специално за HarmonyOS. Започнаха да се обсъждат цели от 500 хиляди за броя на заявления, който в момента е 4000.

Канадската изследователска фирма TechInsights прогнозира, че Huawei ще продаде близо 10 милиона мобилни телефона Pura 70 тази година. Очаква се предстоящата серия Mate 70 да увеличи още повече продажбите и да върне Huawei обратно на върха на китайския пазар на смартфони след дълга пауза.

Приложението за съобщения WeChat, което има повече от един милиард потребители в Китай, оказва значително влияние върху съдбата на HarmonyOS Next. Способността на Huawei да получи подкрепа от такива големи играчи ще бъде жизненоважна за оцеляването на платформата в Китай.

Друга споделена информация включва, че новата операционна система предлага подобрена ефективност на паметта и възможности за изкуствен интелект на устройството. Ако успее, което вероятно ще бъде успешно, ако получим поддръжка извън Китай, HarmonyOS Next определено ще бъде важен конкурент за iOS и Android.

Подобни публикации

  1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
  2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
  3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
  4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
  5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.