Tiktok ще бъде ли забранен в Турция?tiktok she bade li zabranen v turtsia

TikTok, който беше обект на дебат, беше представен на Великото народно събрание на Турция: Ще бъде ли затворен?

Говорителят на TikTok Турция обсъди платформата за социални медии TikTok, която предизвиква спорове през последните дни, в Комисията за цифрови медии на Великото национално събрание на Турция. Ето подробностите!

Комисията за цифрови медии към Великото национално събрание на Турция се събра под председателството на председателя на комисията и заместник на партията AK Hatay Hüseyin Yayman, за да обсъдят дискусиите относно социалните медийни платформи, особено TikTok, която се откроява с последните събития .

Председателят на Комисията Хюсейн Яйман каза на срещата: „Свободите са важни за нас, но нашето семейство е още по-важно, бъдещето на нашите деца е много по-важно.“

След презентацията на Хюсейн Яйман, TikTok Близкия изток, Северна Африка, регионалният мениджър по публична политика на Турция и говорителят на Турция Емир Гелен направиха презентация пред комисията.
„Ние предлагаме на родителите възможността да контролират TikTok

Говорителят Гелен каза: „По отношение на предаванията на живо, ние решихме да преразгледаме нашата политика и правила, определени в Турция, в съответствие с чувствителността на обществото след последните събития и започнахме този процес.“ казa.

Гелен заяви, че TikTok е среда, в която участват милиарди посетители и се произвежда съдържание всеки месец и че броят на потребителите в Турция надхвърля десетки милиони. Гелен заяви, че модераторският екип трябва да контролира голямо съдържание и сподели, че 4,5 процента от модераторския екип говорят турски.

Гелен, който сподели, че интервенциите понякога изискват дълго време на платформа с такова гъсто съдържание, каза: „98,54 процента от нарушеното съдържание се намесва, преди потребителите да се оплачат. Приблизително 16 милиона съдържание бяха премахнати в Турция през първите 9 месеца на 2023 г.

Това съдържание беше съдържание, което нарушаваше социалните правила. „12 милиона от тези 16 милиона съдържание съответстват на публикации, които се изтриват автоматично от технологията за модериране поради откриване на нарушения“, каза той.
„Платихме общо 449 милиона лири данък“

Когато заместник-председателят на AK Party Измир Şebnem Bursalı попита за данъчните плащания на TikTok в Турция, Гелен каза: „Платихме 93 милиона TL данък върху цифровите услуги през 2021 г. Тази година платихме 449 милиона TL данък върху цифровите услуги между 1 януари 2023 г. – 31 октомври, 2023. „Вярвам, че ние сме първият и единствен доставчик на социални медии, който прави изявление по този въпрос.“ Той даде следната информация.

Емир Гелен направи следните изявления в отговор на въпроси относно обвиненията в пране на пари, направени в дигиталните платформи: „Задължихме както тези, които дават, така и тези, които получават парите, да представят самоличността си в предавания на живо.“
Споделена екранна снимка в Whatsapp нова функция!

Подчертавайки, че са длъжни да предприемат мерките, определени срещу съдържание, което представлява престъпление според турския Наказателен кодекс, Яйман заяви, че ще следи отблизо развитието по темата. В момента обаче няма забрана или ограничение за TikTok в Турция.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.