Toyota представя нов автомобил с водородно горивоtoyota gr h2 racing

Toyota представя нов автомобил с водородно гориво: GR H2 Racing

Toyota представи задвижвания с водород състезателен автомобил, който проектира за 24-часовите състезания на Льо Ман. Ето подробностите! Toyota се състезава с водородно задвижваната Corolla в японската гама Super Taikyu от 2021 г. насам, а нейният хибриден хиперавтомобил GR010 взе подиума на миналогодишния Льо Ман. Марката не е непозната за моторните спортове с ниски и нулеви емисии. Специално създаден водороден автомобил като GR H2 демонстрира стратегията на компанията за автомобилите.

Toyota представя състезателна кола, задвижвана с водород

Въпреки че звеното Gazoo Racing не е разкрило техническите спецификации, привлекателността на автомобила е очевидна. Автомобилът е превозно средство без емисии, което може да прекара повече време в състезания и да зарежда гориво за кратко време. Toyota все още не е казала дали и кога готов за състезания GR H2 ще излезе на пистата. Марката съобщи, че автомобилът е създаден за „бъдеща конкуренция“.

Разкритието дойде в деликатен момент за Toyota. След години на съпротива на сегмента в полза на хибридите и водородните автомобили, марката измества фокуса си към електромобилите. В същото време новият изпълнителен директор Коджи Сато иска да се увери, че водородът остава „жизнеспособен вариант“.

GR H2 може да бъде улика за това как Toyota се справя с тази дилема: докато се е обърнала към автомобили в стил EV като bZ4X и Lexus RZ, тя може да продължи да използва водород в категории, където бързите спирания са важни, като състезания и превоз с камиони.

Подобни публикации

  1. Koenigsegg Jesko Absolut: Оставя Bugatti отзад със скорост 500 км/ч!
  2. Стратегически ход от Volkswagen към Tesla
  3. Интересен ход от Spotify: Деактивира устройството Car Thing!
  4. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
  5. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.