Porsche представя Mission X Conceptporsche mission x

Революция в индустрията за електрически автомобили: Porsche представя Mission X Concept!

Porsche представи Mission X, спортен автомобил, който революционизира пазара на електрически превозни средства. Ето подробностите! Porsche представи най-новия си концептуален автомобил, наречен Mission X, и моделът ни дава представа как може да изглежда спортната кола на бъдещето. Очаква се Mission X да бъде електрически хиперавтомобил с дизайн, вдъхновен от предишните модели на автомобилния производител като 959, Carrera GT и 918 Spyder. С каросерия от 177 инча дължина, 78,7 инча ширина и 47,2 инча височина, това е сравнително ниско, компактно превозно средство.

Моделът, предлаган от Porsche, има покритие „Metallic Rocket“, но големи части от автомобила имат лек стъклен купол с екзоскелет, изработен от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна.

Електрически суперавтомобил Porsche Mission X

Тези части включват половината от пътническите врати, които се отварят отпред и нагоре, направени в стила на спортните автомобили на Льо Ман. Вътре има две седалки, изработени от кожа и пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, отворен волан, а арматурното табло разполага с множество камери и часовници, които могат да показват времето за обиколка и жизненоважните статистики на водача.

Porsche също проектира автомобила със стъпаловидни гуми (20-инчови джанти отпред и 21-инчови джанти отзад) за аеродинамични цели. Ако Mission X влезе в производство, автомобилният производител планира да го направи най-бързата кола, разрешена за движение по пътищата около популярната писта в Германия, Nürburgring Nordschleife.

Toyota представя нов автомобил с водородно гориво

Батерията му ще бъде поставена централно зад седалките и ще включва 900-волтова системна архитектура, която може да се зарежда два пъти по-бързо. Засега това е само концепция и можете да разгледате още снимки на автомобила на портала Mission X на Porsche.

Подобни публикации

  1. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?
  2. Skoda интегрира гласовия асистент Laura с ChatGPT в своите автомобили!
  3. Apple обяви нов срок за представяне на своя автомобилен проект
  4. Електрическите превозни средства изпитват трудности през зимата!
  5. Honda направи разлика с новото си електрическо превозно средство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.