Twitter ще плаща на хакери: Ще се измерва пристрастието към изкуствения интелектtwitterhacker

След обвиненията Twitter ще плати на хакерите, за да открият пристрастия в автоматичното изрязване на изображения.

Twitter създаде програма, която казва, че ще плаща на хакери . Twitter обяви планове за конкурс за награди за грешки, който има значение. Този път Twitter ще възнагради онези, които открият неоткрити пристрастни примери в алгоритъма за изрязване на изображения, вместо да плаща на изследователи, които разкриват проблеми със сигурността.

Прочети Още: Apple отговаря на YouTuber Who AirTag на Тим Кук

Twitter провежда конкурс, надявайки се хакери и изследователи да идентифицират пристрастия в алгоритъма за изрязване на изображения и той ще присъди парични награди на печеливши отбори. Twitter смята, че предоставянето на хакери на достъп до модела на изрязване ще им позволи да намерят начини алгоритъмът да бъде вреден.

Състезателите ще трябва да представят описание на своите констатации и набор от данни, които могат да бъдат изпълнени чрез алгоритъма, за да илюстрират проблема. Twitter ще оценява въз основа на това, каква вреда е открита, колко тя би могла потенциално да засегне хората и др.

Twitter плаща на хакерите за „алгоритъм за изображения“

Печелившият отбор ще получи награда от 3500 долара , но има индивидуална награда от 1000 долара за най -иновативните и обобщени констатации. Тази сума предизвика вълнение сред последователите на Twitter и потребителите казаха, че трябва да има допълнителна нула. За сравнение, намирането на проблем с OAuth , който ви позволява да поемете нечий акаунт в Twitter, ви спестява 7700 долара .

Twitter преди това е направил собствено проучване на алгоритъма за изрязване на изображения. През май  той публикува статия, изследваща как алгоритъмът е предубеден след обвинения, че изображенията за визуализация са расистки . Twitter оттогава елиминира алгоритмични визуализации на изрязване, но все още се използва на настолни компютри.

„През май споделихме нашия подход за откриване на пристрастия в нашия алгоритъм за известност (известен също като нашия алгоритъм за изрязване на изображения) и направихме нашия код достъпен за други, за да възпроизведат нашата работа.

Искаме да направим тази работа още една крачка напред, като поканим и насърчим общността да помогне да се идентифицират потенциалните вреди от този алгоритъм извън нашата собствена решимост. „

В своя блог за съобщения в Twitter той казва, че конкурсът е отделен от програмата за награди за грешки. С други думи, ако изпратите доклад за алгоритмични отклонения към програмата за грешки, компанията съобщава, че вашият доклад ще бъде затворен и означен като неприложим. Ако се интересувате от участие, можете да отидете на страницата на конкурса HackerOne, за да видите правилата, критериите и др . Кандидатурите са отворени до 23:59 ч. PT по време на 6 август, а победителите в състезанието ще бъдат обявени на 9 август в Def Con AI Village.

Подобни публикации

  1. Microsoft веднъж се е опитала да продаде Bing на Apple!
  2. Discord срина ли се? Има проблеми с достъпа до Discord!
  3. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  4. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  5. Threads се развива: Налични са много нови функции

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.