Само 1% от хората могат да видят оптичната илюзия на WWFwwf

WWF иска да повиши осведомеността с оптична илюзия. Нова оптична илюзия, създадена от руския художник от името на WWF, е на дневен ред в социалните медии.

Стара оптична илюзия на WWF отново стана популярна в социалните медии. Скрита панда е поставена в тази оптична илюзия, създадена за Световния фонд за природата (WWF). Успяхте ли да видите тази панда?

Виждали сме много умопомрачителни оптични илюзии през годините и е честно да се каже, че винаги ще има друга. Въпреки това, въпреки че почти всяка илюзия, която виждаме, е впечатляваща, ние също не виждаме илюзии, които носят важно послание всеки ден.

Озаглавена „ Те могат да изчезнат“ , тази илюзия, създадена за Световния фонд за природата (WWF) от  руския художник Иля Клеменцов, съдържа емблематичното лого на пандата на организацията (вероятно едно от най -добрите ).

Прочети Още: Twitter ще плаща на хакери: Ще се измерва пристрастието към изкуствения интелект

WWF иска да повиши осведомеността с оптична илюзия

Какво виждате между тези зигзагообразни редове, наречени Те могат да изчезнат? Оптичната илюзия, създадена от руския художник, ви кара да обърнете главата си, независимо дали забелязвате изгряваща фигура или не. Според изявлението само 1% от хората могат да видят панда, логото на Световния фонд за природата (WWF).

С около 1800, останали в дивата природа, гигантските панди в момента са класифицирани като уязвим вид. Образът на Клеменцов визуализира как животинската популация, подобно на много други застрашени видове, намалява пред очите ни. Ако можете да видите пандата между редовете, изглежда, че наистина ще изчезне в миг на око.wwf optichno panda

Въпреки че този конкретен дизайн не е нов (според Sydney Morning Herald, той спечели първа награда на Световното биенале на студентския плакат в Сърбия през 2010 г. ), той набира популярност в социалните медии напоследък. Благодарение на посланието, което съдържа, той се превърна в една от най -обичаните оптични илюзии.

Ако се взирате в картината на Клеменцов достатъчно дълго, може да започнете да виждате зелен или розов оттенък върху нея. Ако не виждате промяната на цвета, накланянето на главата на 90 градуса също може да помогне. Също така, ако имате проблеми с различаването на пандата, опитайте да се отдалечите малко по -далеч от екрана си.

Оптичната илюзия е пример за ефекта на McCollough. Визуалната илюзия е открита за първи път от Селест МакКолоу през 1965 г. Психологът МакКолоу открива, че гледането на двуцветни решетки за няколко минути може да измами окото да види различни цветове. Един от най -добрите начини да направите това, когато става въпрос за човешкото око, е да използвате оптични илюзии.

Подобни публикации

  1. Нова функция за изкуствен интелект идва в Google Chrome
  2. Характеристики, цена и дата на пускане на Xiaomi Redmi K70 Series
  3. Разработен е плъгин за ускоряване на рекламите в YouTube!
  4. Нови подробности от услугата за игри Playables на YouTube!
  5. WhatsApp представи дългоочакваните личности с изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.