Голяма уязвимост от Whatsappwhatsapp dve novi funktsia

Голяма уязвимост от Whatsapp: 500 милиона номера на хора са обявени за продажба

През последните дни 500 милиона телефонни номера, за които се твърди, че са взети от Whatsapp, бяха пуснати за продажба на сайт. Ето подробностите!

Изтичането на данни по света продължава да се увеличава с всеки изминал ден. В заглавието, отворено във форум, често посещаван от хакери на 16 ноември, текущите числа за 2022 г. от 500 милиона потребители на Whatsapp бяха обявени за продажба.

Хакерите заявиха, че 500-те милиона номера, за които твърдят, че са актуални, включват 20 милиона номера от Турция , 29 милиона номера от Саудитска Арабия, 45 милиона номера от Египет, 35 милиона номера от Италия и 45 милиона номера от САЩ.

Разгледай Още: Разширена защита срещу всички видове заплахи: ESET Internet Security

Все още няма отговор от Meta

Хакери, достигнали до Cybernews, споделиха близо 1000 номера от Обединеното кралство и САЩ с членове на пресата. Cybernews установи, че всички номера наистина принадлежат на потребители на Whatsapp.

Хакерите засега не разкриват какви методи са използвали за изтичане на данните. Това мълчание на хакерския фронт поставя под съмнение данните.

Засега няма отговор от Мета по темата. От друга страна, според експерти по киберсигурност, тези списъци може да са били събрани след големи изтичания в световен мащаб през последните 2 години.

С други думи, противно на това, което твърдят хакерите, може да се сблъскаме с повторно изброяване на милиони стари телефонни номера, които са били изтекли, вместо да са актуални.

Подобни публикации

  1. WhatsApp увеличава сигурността
  2. Какъв е ключът към безопасността в дигиталната ера?
  3. Lockly Smart Lock: Характеристики и цена на заключване на врати със сканиране на лица
  4. Ограничаване на Социалните Медии за Младежи в Англия: Нови Регулации на Хоризонта
  5. Най-използваните пароли в света

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.