Забрана на Безкрайното Превъртане в TikTok и Instagram: Промени във Визуалния Интерфейсzabrana skrolvane tiktok i instagram

Европа предприе стъпка: Безкрайното превъртане може да бъде забранено в TikTok и Instagram!

Европейският парламент предприе първата стъпка за забрана на функцията за безкрайно превъртане в социални медийни услуги като Instagram и TikTok. Ето подробностите! Европейски парламент (ЕП) с мотива, че води до пристрастяване Instagram и TikTok да бъде забранена в социални медийни платформи като =4>. AP направи и първата стъпка към регулиране на този въпрос.

Безкрайното превъртане може да бъде премахнато от TikTok и Instagram

Когато влезем в приложение като TikTok или Instagram, можем да прекараме часове, без да го осъзнаваме. Един от факторите, които затвърждават този факт, е „безкрайното превъртане“. особеност. Тази функция позволява съдържанието да се разглежда непрекъснато, като го плъзнете надясно или надолу.

Европейският парламент е наясно с този факт и затова се стреми да спре въпросната функция. Първата стъпка, предприета от AP, беше да одобри резолюция, изискваща цифровите продукти и услуги да бъдат по-етични с дизайн, който не предизвиква пристрастяване.

Това решение признава, че социалните мрежи, онлайн игрите, онлайн услугите за гледане на филми или телевизионни сериали имат силен компонент на пристрастяване. Платформите поддържат тази функционалност, защото е важно да привлечете вниманието на потребителите и да ги задържите в услугата възможно най-дълго.

В опит да намалят ефекта на пристрастяване, някои законодатели подкрепят тази инициатива, насочена към прекратяване на безкрайното превъртане. Ще има още много дълъг път преди това да стане реалност (ако бъде одобрено).

Instagram Въвежда Иновативна Функция: Промяна на Фона С Изкуствен Интелект

Предложението, внесено от членове на Европейския парламент до Европейската комисия, се фокусира върху превръщането на практиките в задължителни за разработването на непристрастяващи и етични продукти. Последствията от този пристрастяващ дизайн „имат последствия за физическото и психологическото здраве“. се защитава.

Какво мислите за стъпката на Европейския парламент? Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.