Защо смартфоните експлодират? Как се предотвратява?

android smartfone eksplodira

Защо смартфоните експлодират и как да предотвратим експлозията на смартфона? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо любопитните подробности.Защо смартфоните експлодират? Как се предотвратява? Когато погледнем назад, сме изложени на новини за смартфони, които избухнаха за няколко години. Всъщност тези невероятно редки събития карат потребителите на смартфони да бъдат нервни.

Но какви са основните причини за експлозия на смартфон и как можете да сте сигурни, че вашият смартфон ще избухне внезапно един ден? В това ръководство ще разгледаме отблизо всички тези подробности, които ви интересуват.

Защо смартфонът експлодира?

 • Основната причина за експлозията на смартфона е преживяването на процес в батерията, наречен накратко термично избягване. То; Това може да бъде причинено от ситуации като текущ дисбаланс, висока температура, налягане и презареждане.

Всъщност събитието, което наричаме експлозия на интелигентен телефон, не означава самоунищожение на смартфона, а експлозия на батерията вътре.

Когато литиево-йонната батерия в телефона ви се запали или експлодира , виждаме събитие, наречено термично изтичане . Разбирането на този процес може да бъде малко сложно, особено за някой, който не се интересува. По тази причина ще се опитаме да предадем всичко накратко, далеч от интензивен научен жаргон.

Литиево-йонните батерии съдържат голям брой литиево-йонни клетки. Всяка от тези клетки има критична температура. Казано по-фундаментално, можете да го възприемате като точка на кипене. Ако клетката достигне критична температура поради външна топлина, презареждане, повреда или производствени грешки, тя изпитва екзотермичен отказ. Тоест клетката започва да излъчва топлина.

От този момент нататък навлизаме в процеса, наречен термичен теч. Ако една клетка преживее екзотермична деградация и излъчи топлина, всички други клетки също са засегнати. В зависимост от скоростта на този процес, батерията може да се запали или експлодира.

Може ли батерията на вашия смартфон да избухне?

Особено при моделите Galaxy Note 7, броят на устройствата, които са експлодирали в периода, който срещаме, е почти сто. Строго погледнато, Samsung изпрати два милиона и половина от този модел, а броят на устройствата, които експлодираха, беше под един процент. Разбира се, изземването на Samsung на всички устройства предотврати увеличаването на тези числа, но е ясен факт, че експлозиите са изключително редки.

Така че, ако няма явен производствен дефект, батерията на вашия смартфон е малко вероятно да експлодира. И все пак, ако се чудите какво можете да направите, за да намалите рисковете, продължете да четете. В този списък сме изброили някои мерки за вас.samsung galaxy note 7

Как да избегнем експлозия на смартфон?

 • Използвайте оригинални смартфони.
 • Използвайте сертифицирани адаптери за зареждане и кабели за зареждане.
 • Избягвайте високите температури.
 • Не огъвайте устройството си.
 • Пазете устройството си далеч от натиск.
 • Избягвайте презареждането.

Като вземете всички тези предпазни мерки, можете да сведете до минимум риска от запалване или експлозия на батерията, използвана във вашия смартфон. И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Информацията, съдържаща се тук, беше ли полезна за вас? Не забравяйте да споделите с нас вашите мнения по темата в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
 2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
 3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
 4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
 5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.