Microsoft се противопостави на сделката с Amazon за 10 милиарда долараmicrosoft and amazon

Microsoft се противопостави на сделката с Amazon за 10 милиарда долара. Microsoft оспорва облачния договор на NSA, за който се съобщава, че е възложен на Amazon.

Microsoft протестира срещу сделката с Amazon за 10 милиарда долара. Мисията, първоначално дадена на облачната услуга на Microsoft, беше отменена от NSA и прехвърлена в конкурентния облак Amazon.

Microsoft възрази срещу възлагането на договора за облачни изчисления на Amazon, като подаде протестна петиция до Службата за държавна отчетност срещу Агенцията за национална сигурност (NSA).

Прочети Още:

Zoom ще даде на потребителите 85 милиона долара за нарушаване на поверителността

Години на дебат за това кой ще бъде евентуалният победител в 10-милиардния 10-годишен договор за облак JEDI между Amazon Web Services (AWS) и Microsoft доведе до загуба на сделката, която първоначално спечели. Така че е трудно да не видим последния протест на Microsoft срещу спечелването на облачен договор за 10 милиарда долара с Агенцията за национална сигурност (АНБ) като отмъщение.

Microsoft протестира Amazon да получи 10 милиарда долара от САЩ

Както Nextgov съобщи по -рано тази седмица,  NSA възложи на AWS „таен“ договор за облачни изчисления. На 21 юли Microsoft подаде протест за наддаване до Службата за отчетност на правителството, две седмици след като NSA обяви преминаването си към AWS. Nextgov каза, че този договор изглежда е част от „инициативата на NSA за модернизиране на първичното хранилище за класифицирани данни“, известна като GovCloud на разузнавателната общност.

Компанията твърди, че пристрастията на бившия президент Доналд Тръмп към Amazon и тогавашния му изпълнителен директор Джеф Безос са повлияли на Пентагона да възлага договори на Microsoft. Но миналата година генералният инспектор на Пентагона публикува доклад, в който се казва, че сделката не е засегната от Белия дом.

И все пак генералният инспектор отбелязва в доклада от 313 страници, публикуван през април 2020 г., че е имал ограничено сътрудничество с представители на Белия дом през целия си преглед и в резултат на това не е в състояние да завърши своята оценка на твърденията за етични нарушения.

Nextgov обяснява, че NSA съхранява своите данни, включително разузнавателна информация от множество хранилища по целия свят, във вътрешно управлявано „езеро с данни“, където собствените му агенти и тези от други разузнавателни агенции могат да изпълняват заявки и да извършват повторен анализ. Като част от инициативата за хибридни изчисления на NSA, нейната цел е да премести разузнавателни данни от собствените си сървъри към тези, управлявани от търговски доставчик на облаци.

Представител на Пентагона заяви пред репортери, че основната причина за променения подход не е самият случай. Като се има предвид обаче колко много се е променил пейзажът в Пентагона с течение на времето, нуждите на агенцията също са се променили.

Некстов каза, че Службата за отчетност на правителството ще издаде решение за протеста на Microsoft до 29 октомври.

Подобни публикации

  1. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  2. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  3. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  4. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!
  5. Забравете MacBook, iPhone и iPad! Бъдещето на Apple ще бъде това устройство

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.