19 неща и настройки на Android, за които не знаехтеneshta koito neznaete v android

Подготвили сме специален списък с настройки за потребителите на Android, за да могат да използват своите устройства по-ефективно. Ето списък с 19 настройки на Android, за които не сте подозирали, че съществуват!

Телефоните с Android са устройства, които могат да правят неща, далеч отвъд действия като сърфиране в приложения за социални медии, гледане на видеоклипове, игра на игри. Можете да направите устройството си по-полезно с 19 настройки на Android, които никога не сте знаели.

Разгледай Още: Предлага се бюджетен телефон Samsung: Samsung Galaxy A14

С това ръководство, което подготвихме за вас, ще можете да научите как да пазите данните на вашето устройство в безопасност. Освен това ще можете бързо да се свързвате с други устройства за няколко месеца. Нека добавим, че всички тези настройки, които споменахме, са включени в най-новата версия на Android 13.

Никога не известни настройки на телефона с Android

Някои настройки на телефона с Android са много използвани, докато други са неизвестни или малко известни. Можем да посочим тези настройки, както следва:

1. По-малко използване на данни

Ако сте в регион, където вашето устройство не получава или планът ви за данни е ограничен; Можете да докоснете „ Интернет “ и „ Мрежа “. Можете също да щракнете върху елемента „ Икономия на данни “. Благодарение на тези елементи вашето устройство започва да използва по-малко данни.

2. Задаване на приложения по подразбиране на телефона

Отговаряне на повиквания, отваряне на връзки и др. много операции изискват използването на приложения, свързани с тях. „ Приложения “, след това „ Приложения по подразбиране “, трябва да бъдат избрани , за да се провери връзката между процесите и приложенията .

След това можете да изберете вида на приложението. Като изберете кое да използвате първо, можете да видите списък с всички приложения, които да отговарят на жанра на вашия екран.android phone settings

3. Поставяне на неизползвани приложения на пауза

Разрешенията на неизползваните приложения се поставят на пауза от Android. За да разберете дали разрешенията са поставени на пауза за приложения;

 • Първо изберете „ Приложения “, след това „ Вижте всички приложения “.
 • След горната стъпка трябва да се направи избор на приложение.
 • Кликнете върху „ Разрешения “ и изберете „ Поставяне на пауза на активността на приложението, ако не се използва “.
 • След стъпките, изброени по-горе, ви препоръчваме да премахнете от телефона си приложенията, които не използвате. Това ще увеличи паметта на вашия телефон.

4. Показване на процента на батерията в лентата на състоянието

Невъзможно е да разберете живота на батерията от малката икона в лентата на състоянието. За да разберете живота на батерията, трябва да щракнете върху бутона „ Батерия “ и след това да включите превключвателя „ Процент на батерията“.

След като превключвателят за процент на батерията е включен, другите икони в лентата на състоянието започват да се плъзгат наляво. Иконата за нормален живот на батерията остава на мястото си.

5. Добавете надписи на живо към видеоклипове

На устройства с Android субтитрите в реално време се добавят заедно с речите във видеоклиповете. Тази настройка е много полезна за хора с увреден слух. За добавяне на надписи на живо към видеоклипове;

Докоснете Опция => Звук => Вибрация => Субтитри на живо.
Надписите във видеоклиповете се създават от Google Assistant. След като добавите надписи на живо към видеоклипове, можете да споделяте видеоклипа си в социалните медийни платформи.

6. Активиране на режима за гости

Можете да използвате настройката за активиране на режима на гост, за да предотвратите манипулиране на телефона ви без ваше разрешение. Първият, който активира режима за гости на Android ;

Настройката се активира чрез щракване върху Система > Множество потребители > „ Разрешаване на множество потребители ”.

7. Добавяне на медицинска информация

Не забравяйте да включите вашата медицинска информация, като вземете предвид всички възможности. С активирането на тази настройка, първите реагиращи при вас при здравословен проблем;

Кръвна група алергии

Те имат информация по много теми, като например използваните наркотици.
Можете да въведете информацията си по-горе от разделите „ Безопасност и спешни случаи “ и „ Медицинска информация “. В случай на спешност хората, които ще ви отговорят, могат лесно да получат достъп до вашата информация на заключения екран.

8. Увеличете екрана

Може да ви е трудно да четете текстове на телефона. За да четете по-лесно текстовете на екрана, първо трябва да влезете в раздела “ Настройки ”. Следващия;

Щракнете върху Дисплей > Размер на дисплея > Бутон Текст.
Регулиране на размера на шрифта; Това става от раздела “ увеличава или намалява текста „. Размер на екрана; Задава се от опцията „ прави всичко по-голямо или по-малко, включително икони и менюта “. Върнете се към стандартните настройки от секцията „ Нулиране на настройките “.

9. Вижте кои приложения заемат място

Приложенията заемат място за съхранение на телефони. В резултат на това може да срещнете много негативни ситуации като бавна работа, тъй като няма място на телефона. Като научите приложенията, които заемат най-много място на телефона, можете да ги премахнете и да освободите място на телефона си.

За целта можете първо да влезете в областта „ Съхранение “ и след това „ Приложения “ и да видите кои приложения заемат място. Приложенията, които заемат най-много място, се класират на върха. Номерата, показани с приложенията, ни предоставят всички файлове за приложенията.

10. Скрийте тихите известия

Може да не искате информация за трафика във вашия район, метеорологични условия и т.н. да се показва на вашето устройство. За да предотвратите появата им, първо трябва да изберете „ Известия “. Можете бързо да активирате бутона „ Скриване на безшумни известия “ в лентата на състоянието .

11. Проверка на хронологията на известията

Можете да включите Известия > История на известията, за да разберете най-новите известия от вашите приложения.

12. Управление на приложения

Приложения, които сте изтеглили на вашия Android; списък с контакти, телефонно местоположение и др. Той иска разрешение за достъп до много данни и полета. Необходими са някои настройки за преглед и редактиране на разрешенията, предоставени на приложенията, и за ограничаване на достъпа по време на използване на приложението.

Отворете „ Приложения “ и изберете всяко приложение от него. Като изберете „ Виж всички приложения “, трябва да се докосне „ Разрешения “, за да контролирате и промените настройките .

13. Режим за автоматично стартиране на шофиране

Докато шофирате, можете лесно да извършвате някои действия благодарение на гласови команди. Режимът на шофиране трябва да се стартира автоматично, когато Android е свързан към Bluetooth стерео системата на автомобила. За автоматично стартиране на режим на движение;

 • Свързани устройства
 • Предпочитания за връзка
 • Кликнете върху опциите под формата на режим на шофиране.

14. Автоматично включване на Wi-Fi

Когато се отдалечават от жилищни помещения като офиса или дома, хората често изключват Wi-Fi. Можете да използвате настройката за автоматично включване на Wi-Fi, за да използвате повторно мрежата, в която сте влезли преди това. За целта трябва да натиснете „ Мрежа и интернет “, след това „ Интернет “ и „ Мрежови предпочитания “.

15. Добавяне на допълнителна сигурност към безконтактните плащания

Google Pay и др. С много приложения можете да извършвате безконтактни плащания от телефона си чрез NFC. Но всеки, който има вашия телефон, може да се възползва от тази функция и да ви постави в трудна ситуация. За да се предотвратят подобни ситуации, функцията за отключване на екрана трябва да бъде активирана в NFC плащанията. За добавяне на допълнителна сигурност към безконтактните плащания;

 • Свързани устройства
 • Предпочитания за връзка
 • NFC
 • Натиснете раздела Изисква отключване на устройство за NFC.

16. Скрийте чувствителните известия от заключен екран

Можете да попречите на някой друг да вижда вашите лични и чувствителни известия на заключения екран. Можете да щракнете върху раздела „ Известия “ и да деактивирате областта „ Чувствителни известия “.

17. Бързо заключване на екрана

Със заключения екран можете да попречите на другите да се намесват в телефона ви. Можете да зададете да заключвате екрана си веднъж за кратко време. Секцията „ Екран ” трябва да се отвори и от списъка да се избере „ Изчакване на екрана ”. Можете да зададете заключването, като изберете няколко секунди или минути.

18. Отключване на устройство в надеждни места

Може да не искате да отваряте телефона си около хора, на които нямате доверие. За целта можете да активирате автоматичното отключване на удобни места като дома, като настроите телефона си. Отключване на устройството на надеждни места;

 1. Сигурност
 2. Разширени настройки
 3. Smart Lock
 4. Отидете на Надеждни места. Само не забравяйте да добавите местоположението, докато извършвате тези операции.

19. Задаване на ограничения за използване на приложения

Това е идеално приложение, особено за тези, които се оплакват, че прекарват много време в социалните медийни платформи. „ Клипборд “ трябва да бъде избран чрез докосване на секциите „ Цифров баланс и родителски контрол “ . Можете лесно да разберете колко време прекарвате в кои приложения през деня на таблото.

След като знаете тази информация, можете да зададете ограничения за това колко време прекарвате.

В допълнение към всичко това, можете да направите телефона си по-полезен, като прочетете нашата статия за 10 приложения за Android, които ще направят живота ви по-лесен .

Подобни публикации

 1. Характеристиките на модела Xiaoxin Pad Pro 12.7
 2. Мощен процесор, 50 мегапикселова предна камера и още!
 3. Xiaomi Pad 7 Series Характеристики, цена и дата на излизане
 4. Характеристики на Vivo iQOO Z9 Lite
 5. OnePlus ще получи 6 години поддръжка на актуализации!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.