5 примера, които вашата марка може да бъде предствена в общност

sazdavane na obshtnost

Дигиталните пробиви улесняват вашата марка да общува директно с потребителите. Много марки използват социалните медии, за да говорят директно с потребителите, за да насърчат двупосочната комуникация.

Ако вашата марка иска да разнообрази своята комуникационна стратегия, можете да създадете виртуална общност. В тази статия предлагаме да разгледаме 5 примера на стратегии за изграждане на силна общност от успешни общности на дигитални медии . Ето 5 примера, които вашата марка може да следва, за да създаде общност !

1. Reddit

Reddit е една от най-големите общности в интернет. Той предлага на потребителите възможността да създават и управляват общности . Хората, които участват в платформата и следват правилата, могат да увеличат силата си по отношение на общността. Reddit е отличен сайт с около 7500 подкатегории, управлявани от голям брой потребители.

2. Doug 

Хората са конкурентни по своя характер, искат да бъдат признати в резултат на времето, което отделят и усилията си. Doug  знае това и насърчава потребителите да коментират марки. Потребителите получават точки за публикуване, коментар и споделяне на съдържание.

Doug  използва списък за класиране на потребителите въз основа на техните точки на ангажираност. Потребителите могат да участват в състезания, да печелят награди и различни значки.

Разлика 3

Една от най-трудните задачи при създаването на онлайн общност е да поддържате съобщението, което искате да предадете, в съответствие със звука на вашата марка. Въпреки че изграждането на голяма, интерактивна общност е чудесно, ако не сте съвместими с гласа на марката, никой няма да ви забележи. Разликата е чудесен пример за общност, тъй като тя продължава да поддържа хармоничната си идентичност.

4. ChaCha

Успешните общности се основават на двупосочни взаимодействия. Един от най-добрите начини за постигане на това е чрез използване на отворен форум или метод на въпрос и отговор . Предоставянето на потребители на въпроси и отговори ще повиши надеждността на марката.

5. Buzzfeed

Buzzfeed е общност, базирана на съдържание, произведено от потребители. Разрешаването на потребителите да допринасят за оригиналното съдържание на марката минимизира времето и парите, които Buzzfeed отнема за създаването на съдържание.

Хората се интересуват от това, което създават. Това дори може да е проста статия. За тях е безценно, че собственият им труд е оценен от някой друг. Хората създават толкова много съдържание, защото Buzzfeed показва тази публикация на хиляди хора.

Подобни публикации

  1. Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook
  2. Марк Зукърбърг отговаря на искането на информатора на Facebook
  3. Twitter ще се забърка с потребителски чатове с подкани!
  4. WhatsApp работи върху криптиран архив
  5. Името на домейна на Facebook се продаваше при достъп до проблем

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.