Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредениandroid iphone gif problem

Потребителите на Android казват, че GIF файловете от iPhone са повредени: Кой е проблемът?

Някои потребители на Android се оплакват, че GIF файловете от iPhone се появяват изкривени от няколко седмици. И така, какъв е източникът на проблема? Потребителите на телефони с Android започнаха да изпитват някои проблеми при обмен на съобщения с потребители на iPhone чрез Google Messages. Съобщава се, че когато потребителите на iPhone изпращат GIF файлове на потребители на Android, тези GIF файлове се показват на точки, изкривени и неподвижни.

Както е известно, тъй като Google Messages е платформа, която не се предлага на iPhone, GIF файловете се предават чрез SMS или MMS. Въпреки че знаем, че тази ситуация ще се промени в бъдеще и iPhone също ще поддържат RCS, ние се чудим какво точно причинява настоящия проблем.android iphone gif problem

Проблемът с телефони с Android или iPhone ли е?

Според потребител на Android в Reddit, някои потребители на телефони Pixel и Samsung Galaxy се сблъскват с повредени GIF файлове от iPhone. Въпреки това, въпреки че човекът, използващ Pixel 7 Pro, каза, че проблемът е решен, когато е деактивирал функцията „Изпращайте снимки по-бързо“, някои потребители съобщиха, че това също не работи.

На страницата за поддръжка на Google се посочва, че за да се реши този проблем, телефонът трябва да се върне към фабричните настройки. За да изключите опцията „Изпращайте снимки по-бързо“, е достатъчно да отворите приложението Google Messages, да докоснете иконата на профила в горния десен ъгъл и да изключите тази функция от настройките на Message.android iphone gif send photos

Важно е да се отбележи, че този проблем в момента се наблюдава само на определени телефони с Android. Например тези, които се опитаха да изпратят GIF файлове от iPhone 15 Pro Max към Pixel 8 или Galaxy S24 Ultra, казват, че не са имали този проблем.

Друг потребител заявява, че GIF файловете, идващи от iPhone към неговия телефон Pixel, изглеждат изкривени от няколко седмици. Основната причина за това е, че iOS не поддържа Rich Communication Services (RCS). Очаква се това също да бъде разрешено с iOS 18.

Подобни публикации

  1. Край на обажданията за измами и залагания
  2. WhatsApp функция за управление на медиите
  3. Приложение, което превръща iPhone в камера Leica!
  4. Иновации, които всички очакват с нетърпение: Какво се случва в X?
  5. Сега ще трябва да направите това, за да използвате WhatsApp

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.