Въпреки глобата, Apple продължава да се съпротивлява на Spotify!apple konkurira s spotify

Въпреки глобата, Apple продължава да се съпротивлява на Spotify!

Apple продължава да поддържа строгата си позиция срещу Spotify въпреки наказанието, което получи. Ето подробностите! Наскоро Apple беше глобена с 1,8 милиарда евро (около 2 милиарда щатски долара) от комисията на Европейския съюз на основание, че компанията е злоупотребила с господстващото си положение, „за да навреди“ на конкурентите на Apple Music на iOS, както се посочва в обвиненията. Въпреки тази глоба компанията все още изглежда има неразрешени проблеми с основния си конкурент Spotify, който обвини Apple, че блокира актуализации на приложения в ЕС.

Със Закона за цифровите пазари (DMA), който влиза в сила на 7 март 2024 г., разработчиците най-накрая ще могат да разпространяват своите приложения на потребители на iOS извън App Store в ЕС. Дори за приложения, налични в App Store на Apple, новите правила гарантират, че разработчиците могат да използват алтернативни методи на плащане за покупки в приложението.

Apple не одобрява новата актуализация на Spotify

Spotify изпрати актуализация на Apple за своето приложение за iOS на 5 март. С тази актуализация платформата премахна напълно абонаментите, които използват системата за покупки в приложението на App Store. Вместо това потребителите сега са помолени да посетят уебсайта на Spotify, за да се абонират.apple spotify

Въпреки това, в имейл, споделен от The Verge и изпратен от Spotify до Европейската комисия, компанията обвинява Apple, че не е одобрила тази актуализация оттогава.

Говорителят на Spotify Жана Моран каза, че забавянето на Apple „пряко противоречи на твърдението им, че те завършват прегледите на изпратените приложения в рамките на 24 часа, а също така е в противоречие с графика за приемане, установен от комисията“. Apple отказва коментар по темата.

Не е необичайно за Apple да забавя одобрението на приложения в App Store поради ситуация, която не харесва, но изглежда, че дори глобата от $2 милиарда не е променила мнението на компанията за Spotify. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

apple spotify

Подобни публикации

  1. Бележките на TikTok са налични!
  2. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  3. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  4. Невероятна грешка в Apple
  5. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.