Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!watch kravno nalqgane

Apple Watch прави голяма стъпка към здравето: вече може да измерва кръвното налягане!

Новата серия Apple Watch се готви да дойде с новаторски иновации в здравеопазването. Какво очаква потребителите? Ето подробностите! Смята се, че и Samsung, и Apple работят по начин, който да позволи на техните смарт часовници да предлагат тестване на кръвната захар за хора с диабет.

Повече от 200 милиона инсулинозависими диабетици по света се нуждаят от много скъпо изследване, за да се определи тяхната доза инсулин.

Хората с диабет вкарват в себе си къса игла, наречена „ланцет“, за да измерят кръвните си стойности. След това върху лентата на глюкомера се поставя капка кръв и се вижда резултатът. izmervane na kravno nalqgane s watch

Не изглежда, че функцията за измерване на глюкоза ще се появи в Apple Watch или Galaxy Watch в близко бъдеще, но проучванията продължават, за да се даде възможност на такава функция, за да се даде възможност на инсулинозависимите диабетици постоянно да следят кръвната си захар със сензорите на часовника.

Как да използвам Apple Watch на Android телефон?

Какви функции ще дойдат в новия Apple Watch?

Друга важна функция, която може да се появи в предстоящата версия Series 10 (или X) на Apple Watch, може да се появи в актуализации на часовника. „…всички признаци сочат, че новият Apple Watch ще получи апарат за кръвно налягане тази есен“, пише Марк Гърман в последната си статия. Gurman заявява, че тази функция няма да бъде добавена към минали модели със софтуерна актуализация. Това означава, че функцията може да изисква нови сензори, добавени към устройството тази година.

Миналия декември Гурман отбеляза, че този план ще предупреди потребителите, когато кръвното им налягане е високо на устройства от първо поколение и препоръча на собственика на устройството да си уговори среща с лекаря си. Във второто поколение Apple Watch ще може да осигури реално и точно измерване на кръвното налягане за потребителя.

В момента има налични часовници, които твърдят, че следят кръвното налягане на потребителя. Въпреки това, за да могат тези часовници да измерват точно, те трябва да бъдат позиционирани идеално и да имат надуваеми маншети в каишката на часовника.

Часовниците, които използват надуваем маншет, като Huawei Watch D, могат да предоставят медицински измервания на кръвното налягане въз основа на стандартите, преобладаващи в Китай. Apple Watch Series 10 (или X) се очаква да бъде представен през септември.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.