Как да използвам Apple Watch на Android телефон?

Как да използвам Apple Watch на телефон с Android? В това ръководство ще разгледаме отблизо всички любопитни подробности.Как да използвам Apple Watch на Android телефон? Ако използвате смартфон с операционна система Android и ще закупите нов смарт часовник, може би се чудите дали можете да използвате Apple Watch.

От пускането на моделите на Apple Watch не е възможно да се използват тези часовници с нито един смартфон с операционна система Android. С iOS 14 и watchOS 7 обаче този процес стана относително възможен.

Как да използвам Apple Watch на Android телефон?

Новата функция, наречена Family Sharing , въведена с iOS 14, ви позволява да използвате смарт часовника, дори ако имате устройство с Android. Но какво ти трябва?

– Някой от вашето семейство или близък до вас трябва да използва iPhone. Това се изисква само за първоначална настройка.

– Трябва да имате Apple Watch Series 4 или по-нова.apple watch 6

Трябва да се отбележи преди, че Apple не продава модели Wi-Fi + Cellular у нас, но можете да използвате интелигентен часовник с тази функция, който сте донесли от чужбина. Ако закупите само модел Wi-Fi, няма да можете да използвате различни функции. Нека ви напомним, ако закупите модел Wi-Fi + Cellular; Часовниците нямат физически SIM порт, така че трябва да използвате оператор, който поддържа eSIM технология, която в момента се поддържа само от Vodafone у нас.

Ако не изпратите модел Cellular + Wi-Fi, функцията за получаване и отговаряне на повиквания и изпращане и получаване на съобщения няма да бъде налична.

Тъй като условията в нашата страна могат да се различават през периода, в който четете тази статия, би било полезно за вас да проучите допълнително темата. По този начин ще можете да използвате следните функции, без да поддържате смарт часовника си свързан с iPhone:

– Отговаряне и стартиране на повиквания. (eSIM задължително)

– Отговор и изпращане на съобщение. (eSIM задължително)

– Здраве

– Дейност

– Откриване на падане

– Известие за шум

– App Store

– Спешна SOS

– Откриване на падане

Разбира се, функциите, които можете да използвате, не се ограничават само до тях. Тъй като часовниците имат свой собствен App Store, ще можете да изтеглите приложенията директно от часовника. Ако всичко е готово, нека поговорим как да направим това.apple watch 6 set up

Стъпка 1- Настройка на iPhone

Първото нещо, което трябва да направите, е да отворите закупения от вас Apple Watch. Намерете iPhone за настройка и преместете часовника по-близо до iPhone. Когато iPhone види този модел, щракнете върху Напред .

След това продължете с Инсталиране за член на семейството, а не Настройка за себе си . След като щракнете върху тази опция, продължете, като изпълните необходимите стъпки.

Изберете опции за език и регион от Apple Watch и докоснете бутона Стартиране на сдвояване, ако е необходимо  . Това, което трябва да направите, е да сканирате екрана на часовника от камерата на iPhone.apple watch 6 dco

Стъпка 2- Настройка на Apple Watch

След първоначалната настройка настройте Apple Watch за собствена употреба. Например изберете дали часовникът да се носи на дясната или лявата китка и дали Digital Crown сочи нагоре или надолу.

След това приемете менюто Общи условия. Използвайте плъзгача, за да регулирате колко голям искате да се показва текстът. След това решете дали за отключване на часовника е необходима парола.

Това обикновено е ненужна опция поради неудовлетвореността от въвеждането на парола всеки път. apple watch 6 cfm

Стъпка 3- Настройка на член на семейството

След тези две стъпки е време да настроите член на семейството. Добавете нов член на семейството тук. За тази стъпка ще ви е необходим акаунт в iCloud. Въведете информацията и продължете.

Ако членът на семейството вече използва iPad, това устройство ще получи временен код за потвърждение. Ако вашият модел е Cellular + Wi-Fi, изпълнете настройката на Cellular Network.

След всичко това коригирайте цялата друга информация за боклуци. Сред тях има различни опции като настройка на Wi-Fi, циферблат.

След всички тези стъпки можете да използвате Apple Watch без iPhone. Като малко напомняне не можете да свържете устройството си директно с устройството си с Android и да получавате съобщения, обаждания или известия, но ще можете да използвате Apple Watch независимо от iPhone. Ако вашият модел е Cellular + Wi-Fi, опциите за изпращане, получаване и получаване на повиквания ще бъдат активни.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Не забравяйте да споделите мненията си по темата с нас от раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.