Плановете на Apple: Функциите за изкуствен интелект идват с iPhone 16 и iOS 18!ai iphone 16 ios 18

Разкрити са плановете на Apple: Функциите за изкуствен интелект идват с iPhone 16 и iOS 18!

Със серията iPhone 16 се появиха функциите за изкуствен интелект, които Apple планира да включи както в устройствата от серията, така и в iOS 18. Ето подробностите! Според нов слух, Apple ще представи новата версия на Siri, поддържана от големи езикови модели (LLM), на WWDC 2024 за използване в iOS 18, но някои нови авангардни функции за генеративен изкуствен интелект може да са изключителни за моделите iPhone 16.

Миналия месец репортерът на Bloomberg Марк Гърман обяви, че Apple ще въведе редица нови функции, базирани на генеративен AI, включително „по-интелигентна версия на Siri“ и нови LLM-базирани AI функции, които ще бъдат добавени към iOS 18 и iPadOS 18. Apple все още не е решила дали ще ограничи генеративния AI до обработка на устройството, ще го внедри в облака или ще предприеме хибриден подход, който комбинира двете. Няма изявление за това дали някои функции за изкуствен интелект ще изискват определена хардуерна архитектура или дали ще се предлагат във всички модели, които могат да работят с iOS 18.

Върху какви функции на изкуствения интелект работи Apple?

iphone 16 ios 18 ai
Въпреки това, според нова информация, споделена от @Tech_Reve, iOS 18 ще използва базиран в облак изкуствен интелект, за да пренесе новия LLM на компанията на милиони съществуващи устройства, но новите функции за изкуствен интелект на устройството вероятно ще останат ексклузивни за iPhone 16.

Източниците твърдят, че функциите за изкуствен интелект, които ще дойдат с iOS 18, ще позволят на потребителите да отговарят на сложни въпроси и автоматично попълват изречения по-ефективно, споменавайки подновено взаимодействие между Siri и приложението Messages. Може също така да видим интеграции като автоматично създадени плейлисти на Apple Music и задвижвано от AI авторство и създаване на слайдове с приложения за продуктивност като Pages и Keynote.

Apple ще харчи 1 милиард долара годишно за изследвания на AI и някои от най-големите изпълнителни имена на компанията, включително старши вицепрезидент по софтуерно инженерство Крейг Федериги, старши вицепрезидент по машинно обучение и стратегия за AI Джон Джанандреа и старши вицепрезидент по услугите Eddy Cue It се казва, че той ще наблюдава развитието. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Бележките на TikTok са налични!
  2. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  3. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  4. Невероятна грешка в Apple
  5. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.