Астероидът ще бъде използван за космически добив 11,6 трилиона долараasteroit

Новооткритите астероиди привличат космически миньори. Астероидите, наречени Mini Psyche, могат да изпреварят световната икономика.

Редките астероиди в близост до Земята могат да бъдат нови цели за космонавти . Тези безценни парчета могат да намекнат за още по -голямо космическо съкровище.

Учените са изчислили, че един от двата метални астероида, плаващи около Земята, може да съдържа скъпоценни метали на стойност около 11,65 трилиона долара. Това скъпо късче може да съдържа повече желязо, никел и кобалт, отколкото всичките ни световни метални запаси.

Тези редки, тежки минерални находища, наречени богати на метали околоземни астероиди, са широки 1,61 км. Два астероида, за които се смята, че са съставени от метал, са  обозначени съответно 1986 DA и 2016 ED85 .

Дуото може да бъде потенциална цел за добив на астероиди в бъдеще, според нов анализ, публикуван в The Planetary Science Journal.

Прочети Още: Windows 11 дойде с проблеми!

Нови астероиди примамват космическите миньори

Космическото копаене винаги е привличало интерес в научната общност, защото експертите смятат, че този подвиг може да осигури достъпни метали за колония на Луна или Марс и в крайна сметка да увеличи обхвата на човечеството за изследване на космоса. 

Екипът зад математиката предполага, че тези уникални плаващи сфери биха могли да хвърлят светлина върху необходимостта от реалността на друго метално съкровище, към което НАСА се насочва през 2022 г. – мистериозната космическа сфера, известна като 16 Психея.

Вместо дървета, океани или парчета земя, този странен ствол се смята, че се състои от хълмове и долини, направени от чист метал. Учените твърдят, че това е останалото ядро ​​на древна скалиста планета, която някога е изчезнала. 

 Скъпоценните малки астероиди, описани в новото изследване, наречено Mini Psyche , вероятно са откъснати от същия център. Изследователският екип обаче отбеляза, че не смятат, че тези части са клонове на 16 Psyche специално.

Разглеждайки събраните данни, изследователите установяват, че 85% от блоковете в орбита  са направени от метали като желязо и никел и само 15% от нормална скала, силикат .

„ Възнаграждаващо е, че открихме мини Психики толкова близо до Земята “, казва Вишну Реди, доцент в Лунната и планетарна лаборатория на Университета в Аризона и главен изследовател на гранта на НАСА, който финансира изследването .

Независимо от това, триото от метални парчета със сигурност намеква, че нашите фантастични фантазии за космоса са на път към реалността.

Какво ще кажете за 16 Psyches и други Mini Psyches? Споделете вашите виждания с нас в секцията за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Бетонът може да бъде укрепен с 30% с утайка от кафе: но как?
  2. „Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!
  3. Южният полюс на Луната кацна за първи път в историята!
  4. Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисия
  5. Откриха органична материя на Марс!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.