Слушалките Oculus са деактивирани при срив във Facebookfacebook oculus slushalki

Как сривът във Facebook повлия на слушалките Oculus? Хиляди потребители на Oculus казват, че слушалките са деактивирани.

Сривът на Facebook удари и слушалките на Oculus . Потребителите на Facebook от цял ​​свят нямаха достъп до социалната мрежа, тъй като името на домейна на Facebook.com беше временно загубено. Facebook казва, че продължителното прекъсване не компрометира потребителските данни, но това е доста досадна грешка в мрежата.

Facebook притежава производителя на VR слушалки Oculus и може би изисква от потребителите на Oculus Quest да влязат с акаунт във Facebook. Много собственици на Quest , които споменах някои проблеми в техните публикации в Reddit .

Някои казват, че са успели да използват слушалките си, за да играят VR игри в Steam по време на прекъсването, но други съобщават, че не са успели да заредят своите библиотеки на Oculus, а тези, които току -що стартираха Quest 2, не можаха да завършат първоначалната настройка .

Някои потребители, стартиращи компютърното приложение Oculus, казват, че не е открил интернет връзка и уебсайтът на Oculus вече е бил неработещ.

„Наясно сме, че някои хора имат проблеми с достъпа до нашите приложения и продукти. Екипите работят усилено, за да върнат нещата към нормалното възможно най -бързо, и се извиняваме за неудобството „, пише Oculus в публикация в блога . използва фразите.

Главният технически директор на Facebook Майк Шрьопфер , прекъсване на мрежови проблеми туитира ,  които възникват.

Прочети Още: Астероидът ще бъде използван за космически добив 11,6 трилиона долара

Как сривът във Facebook повлия на слушалките Oculus?

Най -простото възможно обяснение е, че някой е прецакал нещата. Публикация в Reddit от лице, което твърди, че има вътрешни познания за ситуацията, разкри, че проблемът е причинен от грешка в конфигурацията на която изисква физически хардуерен достъп за ремонт .

В момента, въпреки всички спекулации в сайтовете на социалните медии (с изключение на Facebook), няма доказателства за атака.

“ Изглежда, че прекъсването на Facebook се дължи на DNS , но това е само един симптом на проблема “ , казва в изявление Трой Мурш, главен изследовател във фирмата за разузнаване на кибернетични заплахи Bad Packets .

Основният проблем, каза Мурш, и други експерти са съгласни, беше оттеглянето на Facebook от т. Нар. Border Gateway Protocol,  който включва IP адресите на DNS сървърите с имена . Ако DNS е телефонният указател на интернет, BGP е неговата навигационна система, т.е. той решава кои маршрутни данни да се получават, когато пътувате по информационната магистрала.

Някои журналисти, съобщаващи информация от САЩ, започнаха да подават сигнали, че проблемът може да е по -голям от очакваното. Някои източници дори започнаха да твърдят, че всички сървъри на Facebook са изтрити. 

Докато всички тези твърдения се последваха, Facebook изпрати един от своите екипи за сигурност на сървъра в Калифорния. Беше заявено, че проблемът с достъпа е решен след работата на екипа, който отиде да се намеси на сървърите на място. 

Подобни публикации

  1. Новото поколение AirTag модел на Apple идва
  2. Apple представи новите слушалки Beats Solo Buds
  3. Huawei представи Performance Monster New MateBook X Pro!
  4. Pixel Вече е възможно да разберете часа с вибрация !
  5. Какво идва с visionOS 1.0.3?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.