Технология за автономно шофиране и бъдещ трафикavtonomno shofirane

Технология за автономно шофиране и бъдещ трафик

Развитието на технологиите пренесе транспортния сектор в съвсем друго измерение. В челните редици на тези измерения е технологията за автономно шофиране. Ето подробностите за технологията за автономно шофиране! технология за автономно шофиране; Появи се, за да повиши безопасността и комфорта на превозните средства. Тъй като това е новоразработена система, тя не е напълно позната от много хора. технология за автономно шофиране; Отнася се за движение на превозното средство без човешка намеса.

Технологията, за която говорим, не изисква драйвер. технология за автономно шофиране; Отнася се за синхронизираната работа на хардуер като сензори, радари и камери със софтуер. При тази технология водачите или напълно се намесват в автомобила, или изобщо не се намесват.

Темите за пълна интервенция и частично неинтервенция предоставят информация за нивата на автономно шофиране.

Какви са нивата на технологията за автономно шофиране?

технология за автономно шофиране; Той е разделен на две като напълно автономно шофиране и полуавтономно шофиране.

Напълно автономно шофиране

Това е система, която позволява на превозните средства да се движат без шофьор. Превозното средство се движи съобразно правилата за движение. Независимо дали има шофьор или не, той може да се осъществи в задръстване, като следва дадените команди при всякакви условия.

Системата от камери вижда пътните знаци много лесно. Технология, GPS и др. системите могат автоматично да открият къде да отидат. Той също така предлага на своите потребители очаквано време на пристигане.

Полуавтономно шофиране

Технологията за полуавтономно шофиране не работи без човешка намеса. Функции като адаптивен круиз контрол , интегриран в тази технология, се движат с ограниченията на скоростта, определени от водачите.

Нивата на технологията за автономно шофиране са както следва:

Ниво 1 автономно шофиране
Това ниво, което включва специални технологии за асистент и асистент за следване на лентата, се изразява като начало на полуавтономно шофиране. Тази система потребители; Работи в резултат на намеса в спирачката, газта и кормилното управление.

Ниво 2 на автономно шофиране
Круиз контрол и др. Това е технология, при която полето и параметрите се определят от драйвера в системите. Ниво 2 на автономното шофиране е ефективно при разпознаването на автономното шофиране в Турция.

Ниво 3 автономно шофиране
Осигурява условна експлоатация на превозните средства. Изразява се като последното ниво на полуавтономност. Адаптивен круиз контрол и др. системи позволяват шофирането да се извършва.

Ниво 4 автономно шофиране
Състои се от специален софтуер и хардуер на превозните средства. Този хардуер и софтуер позволяват на превозните средства да се движат сами. Само сигурност и т.н. По причини може да се наложи шофьорът да се намеси в превозното средство. Следователно в системата; Има части под формата на педал за газ, волан и спирачка.

Ниво 5 автономно шофиране
Отнася се за спонтанно движение на превозното средство без необходимост от намеса на водача. телефон и др. превозните средства могат да се карат до други места.

Автомобили с технологии за напълно автономно шофиране и полуавтономно шофиране
Няма нужда от никаква намеса в автономните превозни средства, които се изразяват като 4-то и 5-то ниво. Nvidia Atlan и др. Всички превозни средства стават подходящи за напълно автономно шофиране чрез специални системи.

Можем да изброим превозните средства с технология за полуавтономно управление, както следва;

 • Мерцедес C-класа
 • Tesla Model S
 • Honda CR-V
 • Tesla Model 3
 • Хюндай Кона
 • Серия BMW3
 • Jaguar I-Pace
 • Ауди А4
 • Алфа Ромео Стелвио

Как работи технологията за автономно шофиране?

Превозните средства с технология за автономно шофиране работят без необходимост от водач, с оборудване за автоматична система за управление. Благодарение на тази технология превозните средства могат лесно да възприемат както околната среда, така и условията на движение.

Превозни средства с технология за автономно управление; Автопилот кара със специална система. С ултразвуковите сензори, монтирани на колелата, се определят както движенията, така и позициите на паркираните и движещите се превозни средства. Всички тези данни се предават на централните компютърни системи в сензорите на превозните средства. Така се осигурява управлението на автомобила от волана.

Благодарение на ултразвуковите сензори превозните средства автоматично забавят и ускоряват. Освен това привлича вниманието по отношение на точни и бързи маневри. Технологията за автономно шофиране се състои от софтуер.

Изкуственият интелект може да бъде обработен в данните, открити от сензорите на превозните средства. По този начин данните могат да бъдат интерпретирани и движението на превозното средство може да бъде изчислено след приключване на шофирането. В допълнение към изкуствения интелект в технологията за автономно шофиране, камерата и др. могат да се използват и аксесоари за превозни средства.

Най-важната характеристика на технологията за автономно шофиране; Той събира данните моментално, анализира ги чрез изкуствен интелект и изчислява ходовете. В този случай такива случаи като грешки също са редки. Всички тези функции са много важни по отношение на трафика и безопасността на водача на технологията за автономно шофиране.

Какъв ще бъде трафикът в бъдеще?

С технологията за автономно шофиране в бъдеще трафикът ще бъде изпълнен с автомобили без водачи. Най-важните производители на автомобили в света са инвестирали милиони долари в безпилотни автомобили. След 10 до 20 години трафикът ще бъде изпълнен с технология за автономно шофиране. В бъдещия трафик; Ще се проведе „Технология от превозно средство към превозно средство (V2V)“.

Благодарение на тази технология превозните средства ще могат лесно да комуникират с други превозни средства на пътя. Технология „Vehicle to Infrastructure (V2I)“; пешеходни пътеки, пътна сигнализация и др. осигурява комуникация с инфраструктури.

V2V и V2I технологии ; играе активна роля по отношение на безопасността и ефективността на движението. Той определя и най-натоварените маршрути. Той също има роля при въвеждането на автономни превозни средства в движението. Автомобилите за персонален бърз транзит (PRT) също ще заемат своето място в трафика. Тези превозни средства са предназначени за 6 души.

Личен бърз транзит; Използва се под формата на малки прегради на специални пътища, изградени върху земята. Спира само на гари, където пътниците направят заявка. бъдещ трафик; ще се състои от адаптивни пътни сигнали. Той работи, като използва технологията V21, за да организира и разбере моделите на трафика.

Подобни публикации

 1. Tesla сложи край на ерата на докосването на волана!
 2. Tesla работи върху гласовия асистент в колата!
 3. Електрическите автомобили може да са още по-ценни: Открит е нов метод за удължаване живота на батериите!
 4. Характеристики на новото Renault Clio, цена и дата на пускане
 5. Какво е мощност на въртящия момент в автомобилите?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.