Батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години50 godini bateria koyato darji bez zarejdane

Произведена е ядрена батерия, която произвежда енергия, без да изисква презареждане в продължение на 50 години!

Китайската компания Betavolt произведе нова ядрена батерия, която може да произвежда енергия в продължение на години, без да изисква презареждане. Ето подробностите! Китайски стартъп представи нова батерия, за която твърди, че може да произвежда електричество в продължение на 50 години, без да изисква зареждане или поддръжка.

Базираната в Пекин компания Betavolt заяви, че нейната ядрена батерия е първата в света, постигнала миниатюризация на атомната енергия, опаковайки 63 ядрени изотопа в модул, по-малък от монета.

Компанията каза, че батерията от следващо поколение е навлязла във фаза на пилотно тестване и скоро ще се произвежда масово за търговски приложения като телефони и дронове.

В кои области може да се използва произведената ядрена батерия?

bateria koyato darji 50 g

„Батериите за атомна енергия Betavolt могат да отговорят на нуждите от дълготрайно захранване в много сценарии, като космическото пространство, оборудването за изкуствен интелект, медицинско оборудване, микропроцесори, усъвършенствани сензори, малки дронове и микророботи.“

Стремежът към миниатюризация и комерсиализация на ядрени батерии е разгледан в обхвата на китайския „14-ти петгодишен план“, предназначен да укрепи икономиката на страната между 2021 г. и 2025 г., докато изследователските институции в САЩ и Европа също работят върху тяхното развитие.
Асистентът с изкуствен интелект Rabbit R1 продаде повече от 10 000 бройки за един ден!

Betavolt каза, че първата ядрена батерия може да осигури 100 микровата мощност и 3V напрежение с размери 15x15x5 кубически милиметра, но планира да произведе батерия с мощност 1 ват до 2025 г.

Според твърдението на Betavolt, слоестият дизайн на батерията означава, че тя няма да се запали или експлодира при внезапно захранване и може също да работи при температури, вариращи от -60C до 120C. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.