Дали радиацията в смартфоните причинява рак?honor magic 3 snapdragon 888 plus

Знаем, че нашите смартфони излъчват определено количество радиация. Но могат ли смартфоните да причинят рак? Нека разгледаме по – отблизо въпроса.

Смартфоните, които се превърнаха в незаменима част от живота ни от години, са  постоянно с нас и ние ги носим най -вече в дрехите си, понякога в джоб на панталон или понякога в джоб на риза. Знаем също, че тези устройства излъчват активно, макар и в известна степен, и различни видове радиация могат да причинят рак. Но могат ли смартфоните да причинят рак?

Могат ли смартфоните да причинят рак?

Първото нещо, което трябва да уточним, е, че страните имат законови разпоредби относно стойностите на SAR за смартфоните. Поради тази причина производителите трябва да спазват тези законови ограничения, определени от държавите, и не могат да продават устройства, които надвишават тези стойности. Разбира се, всяко устройство се проверява и контролира от официални институции, за да се предотврати използването на тази ситуация от производителите.

Каква е стойността на SAR? Колко трябва да бъде?

SAR или Specific Absorption Rate , което означава специфична степен на абсорбция или специфична степен на абсорбция. Накратко, това е мярка за скоростта на енергия, погълната от тялото. Съгласно правните разпоредби на държавите, SAR стойността на смартфоните трябва да бъде максимум 1,6 W/KG в САЩ и 2,0 W/KG в страните от Европейския съюз.

Дали смартфоните причиняват рак?

Най -краткият отговор е не. Досега изследванията върху използването на смарт телефони увеличават риска от рак, че не са получени доказателства. Освен това радиочестотата, предавана от мобилни телефони и базови станции, не е йонизираща и има много слаб ефект. Това нейонизиращо лъчение няма достатъчно енергия за увреждане на ДНК.

Официалните изследователски компании обаче продължават да правят сериозни изследвания и да следят нови доказателства, за да видят дали има потенциален дългосрочен ефект. Както споменахме обаче, досегашните изследвания не са открили доказателства, че радиацията, излъчвана от смартфоните, причинява рак.

4G / 5G причинява ли рак?

Не, 4G и 5G мрежите работят по радиовълни, точно както по -старите мрежи. Въпреки че 4G или 5G мрежите използват вълни с по -висока честота от по -старите мобилни мрежи, те нямат достатъчно енергия, за да причинят увреждане на ДНК и да причинят рак.

Прочети Още: WhatsApp работи върху криптиран архив

Заключение

В обобщение, както смартфоните, така и 4G / 5G мрежите нямат достатъчно енергия, за да причинят рак, а досегашните изследвания не са открили доказателства за повишен риск от рак. 

От друга страна, ако искате да избегнете радиацията, излъчвана от мобилните устройства, може да искате да сведете до минимум риска, като използвате различни методи. Например, можете да носите смартфона си в чантата си и да осъществявате обаждания с кабелни слушалки. В допълнение, да не сте в една и съща стая, докато спите през нощта, е друг метод, който може да се приложи.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.