WhatsApp работи върху криптиран архивwhatsapp iztrivane akaunt

Нова актуализация за WhatsApp Beta (iOS) показва, че популярното приложение за незабавни съобщения работи върху криптирано архивиране от край до край.

Нова актуализация за WhatsApp Beta (iOS) показва, че популярното приложение за незабавни съобщения работи върху криптирано архивиране от край до край . Тази функция, която понастоящем е достъпна за потребителите на iPhone в бета програмата, може да стане активна за всички потребители в близко бъдеще.

WhatsApp стартира функция за криптирано архивиране от край до край

Функцията, която се предлага с актуализацията на версия на WhatsApp Beta (iOS) номер 2.21.200.14 , позволява на потребителите да архивират съществуващите си чатове в криптирана форма от край до край. Това показва, че съобщенията, архивирани от потребителите, сега ще станат много по -сигурни.

Ако и вие сте включени в бета версията на WhatsApp и искате да попитате дали тази функция е налична на вашето устройство, първо влезте в приложението WhatsApp и кликнете върху менюто Настройки . След това следвайте стъпките Chats -> Chat Backup съответно. Ако функцията е налична на вашето устройство, трябва да видите раздела „End-to-End Encrypted Backup“.

Прочети Още: iPhone 14 може да работи извън кутията с пропуск

Марк Зукърбърг наскоро обяви функцията: „Добавяме още един слой на поверителност и сигурност към WhatsApp: опция за криптиране от край до край за архивиране, които хората избират да съхраняват в Google Диск или iCloud. WhatsApp предлага криптиране от край до край съобщения и архивиране в този мащаб. Това е първата глобална услуга за съобщения. ”

Освен това Зукърбърг подчерта, че криптирането от край до край, прилагано както от страна на съобщенията, така и от резервното, изисква много технически трудности. Компанията също наскоро предприе стъпки към поддръжка на множество устройства със същото устройство, а архивирането на съобщения от край до край ще осигури значителна защита в това отношение.

Ако не сте част от бета програмата, нека ви напомним, че тази функция вече е достъпна за публични бета тестери. Поради тази причина потребителите, които не са включени в бета програмата, също трябва да имат достъп до тази функция за кратко време. 

И така, какво мислите за тази нова функция, предлагана от WhatsApp? Харесва ли ви тази функция и налична ли е за вас? Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Проблем с известията в Instagram и решение
  2. Какво е Bumble? Как да използвам?
  3. Какво е Google Преводач?
  4. Google подобрява изживяването при търсене в Gmail и чат
  5. Нова функция за деактивиране на разширенията от Google

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.