Телефоните с Android получават още една функция от iPhone: Съобщения чрез сателит!starlink sms

Телефоните с Android получават още една функция от iPhone: Съобщения чрез сателит!

Устройствата с Android получават още една функция от iPhone. Вече ще може да се изпращат съобщения чрез сателит. Но как? Ето подробностите! Докато базовите станции осигуряват широко покритие в развитите страни, много отдалечени райони все още нямат връзка. Когато мобилната телефонна услуга е лишена при извънредни ситуации, са необходими устройства със сателитни функции за SOS комуникация. Следователно Android 15 работи със сателитни съобщения.

Apple започна да използва функцията за сателитна връзка Emergency SOS в серията iPhone 14 Pro през 2023 г. В момента повечето смартфони с Android не могат да изпращат текстови съобщения през сателит, но се говори, че Android 15 на Google ще запълни тази празнина.

Докато преглеждаше най-новата версия на Android 14 QPR3 Beta 2, експертът по Android Мишаал Рахман (чрез Android Authority ) разкри, че в Настройки е добавена страницата за сателитни съобщения.sms satelite

Подробности за функцията за сателитни съобщения

Тази функция ще позволи на потребителите да изпращат и получават текстови съобщения чрез сателит. Телефонът ще се свърже със сателита, когато има увеличение на нормалните клетъчни услуги. За най-добра връзка се препоръчва да го използвате в среда с ясно небе, тъй като времето и някои сгради могат да нарушат връзката.

С функцията за сателитни съобщения това ще бъде възможно не само със службите за спешна помощ, но и с всеки, който потребителят пожелае. След като се върне в нормална зона на покритие на мобилна мрежа, телефонът ще прекъсне връзката със сателита и ще се свърже отново към клетъчната връзка.

Човек се чуди как съществуващите телефони с Android се свързват със сателита без необходимия хардуер. Това може да е свързано със SpaceX и T-Mobile.

През 2022 г. тези две компании се обединиха за „Direct to Cell“, технология, която ще позволи на съществуващите LTE телефони да разговарят със сателити в ниска орбита. Сателитното съзвездие Starlink на SpaceX изпрати първата партида сателити Direct to Cell през февруари.

T-Mobile се готви да разкрие подробности за тази функция. Съдейки по страницата за сателитни съобщения в най-новата бета версия на Android 14 QPR3, изглежда, че Google се готви да поддържа Direct to Cell в Android 15.

Все още няма много информация за сателитните съобщения на Android. Изглежда, че настоящите телефони скоро ще имат способността да чатят със сателити, дори и да нямат обичайния хардуер, въпреки че това може да се различава преди пускането.

Подобни публикации

  1. Очаквайте сгъваем телефон на Huawei
  2. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  3. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  4. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  5. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.