Телефоните с Android получават още една функция от iPhone: Съобщения чрез сателит!starlink sms

Телефоните с Android получават още една функция от iPhone: Съобщения чрез сателит!

Устройствата с Android получават още една функция от iPhone. Вече ще може да се изпращат съобщения чрез сателит. Но как? Ето подробностите! Докато базовите станции осигуряват широко покритие в развитите страни, много отдалечени райони все още нямат връзка. Когато мобилната телефонна услуга е лишена при извънредни ситуации, са необходими устройства със сателитни функции за SOS комуникация. Следователно Android 15 работи със сателитни съобщения.

Apple започна да използва функцията за сателитна връзка Emergency SOS в серията iPhone 14 Pro през 2023 г. В момента повечето смартфони с Android не могат да изпращат текстови съобщения през сателит, но се говори, че Android 15 на Google ще запълни тази празнина.

Докато преглеждаше най-новата версия на Android 14 QPR3 Beta 2, експертът по Android Мишаал Рахман (чрез Android Authority ) разкри, че в Настройки е добавена страницата за сателитни съобщения.sms satelite

Подробности за функцията за сателитни съобщения

Тази функция ще позволи на потребителите да изпращат и получават текстови съобщения чрез сателит. Телефонът ще се свърже със сателита, когато има увеличение на нормалните клетъчни услуги. За най-добра връзка се препоръчва да го използвате в среда с ясно небе, тъй като времето и някои сгради могат да нарушат връзката.

С функцията за сателитни съобщения това ще бъде възможно не само със службите за спешна помощ, но и с всеки, който потребителят пожелае. След като се върне в нормална зона на покритие на мобилна мрежа, телефонът ще прекъсне връзката със сателита и ще се свърже отново към клетъчната връзка.

Човек се чуди как съществуващите телефони с Android се свързват със сателита без необходимия хардуер. Това може да е свързано със SpaceX и T-Mobile.

През 2022 г. тези две компании се обединиха за „Direct to Cell“, технология, която ще позволи на съществуващите LTE телефони да разговарят със сателити в ниска орбита. Сателитното съзвездие Starlink на SpaceX изпрати първата партида сателити Direct to Cell през февруари.

T-Mobile се готви да разкрие подробности за тази функция. Съдейки по страницата за сателитни съобщения в най-новата бета версия на Android 14 QPR3, изглежда, че Google се готви да поддържа Direct to Cell в Android 15.

Все още няма много информация за сателитните съобщения на Android. Изглежда, че настоящите телефони скоро ще имат способността да чатят със сателити, дори и да нямат обичайния хардуер, въпреки че това може да се различава преди пускането.

Подобни публикации

  1. Бележките на TikTok са налични!
  2. X Забранен поради опасения за националната сигурност
  3. Microsoft 365 се срина ли? Хиляди потребители имат проблеми с достъпа!
  4. Невероятна грешка в Apple
  5. Инфлуенсърите в TikTok може да останат безработа

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.