Резултатът от делото на Тръмп срещу Twittertrump twitter

Делото на Доналд Тръмп срещу Twitter миналата година за връщане на акаунта му в Twitter беше приключено. Федералният съдия отхвърли всички молби на Тръмп.

Съдията от федералния окръжен съд в Сан Франциско Джеймс Донато отхвърли иска на Доналд Тръмп срещу Twitter миналата година, за да си върне акаунта . Twitter спря окончателно акаунта на бившия президент, след като поддръжници на Тръмп нахлуха в сградата на Капитолия през януари 2021 г. В съобщението на компанията Twitter изрично цитира два туита, които публикува на 6 януари миналата година, заявявайки, че смята, че туитът „вероятно ще предизвика повторение на престъпни действия, извършени в Капитолия на САЩ“.

Прочети Още: Как да изтеглите Windows 10 ISO файл?

През октомври Тръмп заведе дело, искайки забрана за забраната, с аргумента, че забраната нарушава правата му по Първа поправка. Донато не се съгласи и посочи в решението си, че Twitter е частна компания. Съдията също така отхвърли идеята, че социалната мрежа е действала като правителствена агенция след натиск от противниците на Тръмп, като по този начин нарушава Първата поправка, когато забранява бившия президент.

Всички защити на Тръмп са отхвърлени от федералния съдия

В своя иск Тръмп поиска от съдията да потвърди федералния Закон за етиката на комуникациите, който гласи, че доставчиците на онлайн услуги като Twitter не могат да бъдат държани отговорни за съдържанието, публикувано от потребителите, тъй като е противоконституционно. Съдията също отхвърли това твърдение и постанови, че бившият президент няма правомощие да оспорва раздел 230 от CDA.

Бившият президент Тръмп беше ревностен потребител на Twitter, преди да бъде спрян, а след като беше забранен, той стартира собствена социална мрежа Truth Social. Наскоро той каза пред CNBC, че дори Илон Мъск да отмени забраната си, той няма да се върне в Twitter и вместо това ще остане в Truth Social. Според скорошен доклад на Daily Beast, Truth Social има 513 000 активни потребители дневно в сравнение с 217 милиона потребители на Twitter.

И така, какво мислите по тази тема? Смятате ли, че Доналд Тръмп е прав в това решение или Twitter? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.