Нова регулация в ЕС: Google вече ще пита потребителите си как искат да се споделят данните им!Нова регулация в ЕС: Google вече ще пита потребителите си как искат да се споделят данните им!

Беше подготвен антиконкурентният закон на Европейския съюз. Така Google ще попита потребителите в ЕС как да споделят данните си. Ето подробностите! Законът за цифровите пазари на Европейския съюз (DMA) беше изготвен, за да ограничи антиконкурентните бизнес практики на континента. Вече научихме как технологичният гигант Google ще спази закона, който ще влезе в сила на 6 март 2024 г.

Многобройни стъпки бяха обявени от компанията, включително позволяване на потребителите да прекратят връзката с определени услуги на Google.

Сега виждаме за пръв път как Google ще уведоми потребителите да премахнат връзки към един или повече продукти. Разделът за константи в долната част на страницата обаче оставя някои въпроси без отговор.google setting

Google ще попита как ще се споделят неговите данни

Когато Google публикува страница за поддръжка, описваща някои от тези предстоящи промени в ЕС, имаше предупреждение за измами, спам и т.н. Той каза, че някои данни може да продължат да се споделят между несвързани услуги , за да се избегнат ситуации и да се спазват законите , но не предложи допълнителни подробности какво означава това.

Google прави някои промени в споделянето на данни и потребителския избор. Ще бъде налична нова подкана, където потребителите могат да изберат да свържат или прекратят връзката на услуги от своите акаунти в Google.

Разкрит очакваният дизайн на iPad Air с 12,9-инчов екран

Google обаче остава неясна относно целта на тези промени и споделянето на данни. Потребителите ще могат да правят промени до 6 март.

Потребителите на Android обаче ще видят нови екрани за избор на търсеща машина и браузър по подразбиране. Google също така заяви, че тества API за преносимост на данни за преместване на потребителски данни. Отбелязва се обаче, че някои от тези промени може да ограничат възможностите за бизнеса и потребителите в Европа.

Тези промени изискват компаниите, определени от регулаторите на ЕС, да ги спазват. Какво мислите за това решение на Европейския съюз? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  2. YouTube продължава да се бори с TikTok
  3. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  4. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10
  5. Произведени са мини роботи, по-малки от насекоми! Какво може да направи?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.