Учените Отглеждат Ембриони В Космоса За Първи Пътembriyoni v kosmusa

Учените Отглеждат Ембриони В Космоса За Първи Път: Възможно Ли Е Възпроизвеждането Извън Земята?

За първи път в историята учени отгледаха миши ембриони в космоса. Това развитие привлече вниманието към въпроса за възпроизводството извън Земята. Ето и подробностите! Както знаете, проучва се дали животът е възможен на други планети, различни от Земята. Към тези изследвания е добавен нов и учените са отгледали миши ембриони в космоса за първи път в историята.

Видовете Бозайници Могат Да Се Размножават В Космоса!

Според резултатите от изследването, публикувано в списание iScience, учените са отгледали миши ембриони на Международната космическа станция (МКС) за първи път в историята. Мишите зиготи, изпратени на МКС с ракета на SpaceX през 2021 г., постигнаха напредък.embriyoniАстронавтите на МКС отглеждат 2-клетъчна ембрионална (зигота) култура в продължение на 4 дни, което е максималното време, през което могат да оцелеят извън утробата. Той му е попречил да се разгради чрез различни химични процеси и го е изпратил обратно на Земята.

В резултат на изследванията не се наблюдава влошаване на ДНК и структурата при миши ембриони, отглеждани в микрогравитация и среда с висока радиация. Установен е нормален напредък в образуването на плода и плацентата.

Терухико Вакаяма, водещият автор на изследването, заяви, че това развитие показва, че може да е възможно видовете бозайници да се размножават в космоса. Изследванията ще продължат, тъй като трудностите при раждането в микрогравитация все още не са известни. Как открихте резултатите от изследването? Можете да споделите мислите си с нас в раздела по-долу.

Подобни публикации

  1. Ново изследване: Може да има живот на Меркурий, най-близката планета до Слънцето!
  2. Китайски учени разработиха подкожно безжично зарядно!
  3. Устройство за гълтане, което може да измерва сърдечната и дихателната честота!
  4. Плашещи изследвания: Нивото на кислород на Земята може да падне в бъдеще и да задуши всички нас!
  5. Революционно изобретение от учени: Устройство за четене на мисли!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.