Глобалното затопляне причинява потъмняването на света!globalno zatoplyane zatamnyavane

Според изследователите глобалното затопляне кара Земята да става все по -тъмна и по -тъмна. Разглеждайки данните от последните 20 години, изследователите откриха, че планетата потъмнява.

Според изследователите глобалното затопляне кара Земята да става все по -тъмна. Когато океаните се затоплят, се произвеждат по -малко ярки облаци, което означава, че по -малко слънчева светлина се отразява обратно. В резултат на това планетата се затопля още повече.

Учените измерват отразяващата сила на Земята, като наблюдават земната светлина, която осветява Луната. В рамките на изследването бяха събрани приблизително 20 години данни от 1998 до 2017 г. Резултатът от изследването показа, че в момента Земята отразява около половин ват по -малко светлина на квадратен метър в сравнение с 1998 г. Това означава, че има 0,5 % спад на отражателната способност на Земята.

Прочети Още: Обявено съдържание на Amazon Prime Video за октомври 2021 г.

Глобалното затопляне се разглежда като причина за потъмняването на Земята

„След 17 години почти винаги на линия албедо, когато анализирахме данните за последните 3 години, спадът на албедото, който наблюдавахме, беше много изненадващ за нас“, казва Филип Гуд, физик -теоретик от Технологичния институт в Ню Джърси.

Яркостта на Земята варира в зависимост както от количеството слънчева светлина, достигащо до нея, така и от отразяващата способност на планетата. Това проучване показа, че двата фактора са много различни един от друг. Ето защо светът става все по -тъмен, особено през последните няколко години.

Скоростите, проучени от изследователския екип, показват, че намаляването на ярките и отразяващи облаци над източната част на Тихия океан оказва значително влияние върху намаляването на яркостта на Земята, показано в данните.

Има голяма вероятност всичко това да е свързано с изменението на климата. В регионите, където ярките облаци са намалели, се наблюдава значително повишаване на повърхностната температура на океана поради изменението на климата, наречено „Тихоокеанско десетично колебание“.

Облакът, водата, ледът, гората, пустинята и други отразяват различно слънчевата светлина. Следователно изследователите се нуждаят от по -голяма база данни. В допълнение, замърсяването, причинено от човека, може да действа като бариера за четене на данни.

Изследователите призовават света да получи по -изчерпателни данни през следващите години. Надяваше се, че затоплящата се планета ще увеличи своята отразяваща способност, което ще забави глобалното затопляне, но изглежда, че прави обратното на това, което учените чакаха.

Подобни публикации

  1. Бетонът може да бъде укрепен с 30% с утайка от кафе: но как?
  2. „Слънчев лист“, който събира 13% повече енергия от слънцето!
  3. Южният полюс на Луната кацна за първи път в историята!
  4. Най-мощната ракета в света се подготвя за лунна мисия
  5. Откриха органична материя на Марс!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.