Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идваopenai chatgpt

Google Rival ChatGPT поддържана търсачка идва: Посочена е датата!

Преди седмица беше казано, че OpenAI ще представи поддържаната от ChatGPT търсачка, която ще съперничи на Google. Посочена е дата според новите обвинения. Ето подробностите! Напрежението и конкуренцията между технологичните гиганти и големите компании за изкуствен интелект нарастват с всеки изминал ден. Почти всяка седмица научаваме развитие и подробности за изкуствения интелект, свързан с Google, Microsoft, OpenAI и дори Apple.

Най-голямата новина от миналата седмица беше, че нова търсачка, поддържана от ChatGPT, ще бъде представена на 9 май и тази търсачка ще се конкурира директно с Google Търсене. Два надеждни източника споделиха точната дата за търсачката, която се очаква да бъде пусната на 9 май.

Идва ли OpenAI да се конкурира с Google Търсене?

Точно преди седмица потребител на Reddit съобщи, че е създаден сертификат, валидиращ уебсайт с име search.chatgpt.com. След това Android Authority също цитира хост на AI подкаст, който казва „търсене (точка) ChatGPT (точка) com 9 май.“ Той забеляза, че е туитнал:

Освен това, когато се опитате да отидете на въпросния сайт „search.chatgpt.com“, се появява предупреждението „Не е намерено“ вместо грешка 404 или име на домейн, което увеличава възможността това име на домейн да е било взето и тези твърдения са верни в известен смисъл.

Като цяло има смисъл OpenAI да направи такъв ход и да се опита да се конкурира директно с Google Търсене. Това може да позволи на ChatGPT да постигне по-добри резултати като търсачка.

Датата, отбелязана като 9 май, беше актуализирана вчера от два източника, които са много запознати с темата. Въпреки че OpenAI все още се въздържа от изявление, въпросната търсачка се очаква да бъде обявена на 13 май.

Ако е истинско, изглежда смислено, че OpenAI е избрал 13 май. Защото има събитие на Google I/O един ден по-късно, на 14 май. Не знаем дали решението на гиганта за изкуствен интелект да направи такъв голям ход ще разтревожи Google. Можем да направим по-ясни коментари, след като и двете събития се състоят в понеделник и вторник.

Подобни публикации

  1. Нова функция за изкуствен интелект идва в X
  2. TikTok автоматично ще маркира съдържание с изкуствен интелект
  3. Плашещият нов изкуствен интелект е забранен
  4. Google прави ученето на английски по-лесно: Функцията „Практика на говорене“ е на път!
  5. Идва ли ChatGPT в iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.