Илон Мъск иска да създаде супер компютърelon musk super kompyutar

Илон Мъск иска да създаде супер компютър: Причината е доста изненадваща!

Илон Мъск обясни плановете си за xAI, инициатива за изкуствен интелект, за изграждане на суперкомпютър, който да захранва Grok. Стартиращата компания за изкуствен интелект xAI планира да изгради масивен суперкомпютър, който ще захранва по-усъвършенствана версия на Grok chatbot през есента на 2025 г., каза Илон Мъск на инвеститорите в изненадващо изявление този месец. Очаква се този нов супермозък значително да увеличи способността на Грок да обработва и разбира информация, като го изведе на следващото ниво в света на изкуствения интелект.

Какво ще осигури суперкомпютърът за Grok?

Този суперкомпютър на Мъск се нарича „Gigafactory of Compute„. Освен това Мъск, който по-рано каза, че за третата версия на Grok са необходими поне 100 000 чипа, заяви, че изграждането на гигантския компютър ще струва милиарди долари. Мъск също каза на инвеститорите в презентацията, че планираният GPU клъстер ще бъде поне четири пъти по-голям от тези, използвани от конкурентите на xAI днес. Това беше ясна индикация, че Grok ще направи значителна разлика в областта на изкуствения интелект и ще изостави своите конкуренти.

Чатботът с изкуствен интелект Grok достигна ново ниво с версия 1.5, пусната през април. Вече може да обработва визуална информация като снимки и диаграми, както и текст. Не само това, Grok започна да предлага генерирани от AI резюмета на новини за премиум потребители по-рано този месец. Тази функция позволи на потребителите бързо и лесно да следят новини, подходящи за техните интереси.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.