Може да има голямо увеличение на цената със серията iPhone 16!iphone 16 tsena

Може да има голямо увеличение на цената със серията iPhone 16!

Говори се, че Apple ще увеличи цената на серията iPhone 16 повече от всякога поради нарастващите производствени разходи. Ето подробностите! Неочаквано високите (и в някои случаи рекордно високи) производствени разходи за моделите от серия iPhone 15 ще принудят Apple да повиши цените на iPhone 16 през следващата година, според нов доклад на Nikkei Asia.

В кои области се увеличиха производствените разходи на Apple?

Според новините, производството на iPhone 15 Pro Max струва на Apple $558, което означава 12% увеличение в сравнение с еквивалентната производствена цена на iPhone 14 Pro Max. Новият телефон, особено неговата телефото камера, е с 380% по-скъп от своя предшественик. Титановата рамка на iPhone 15 Pro Max (и iPhone 15 Pro) също е по-скъпа за производство от алуминия, използван в телефоните iPhone 14 Pro на Apple.iphone 16 a17
Подобна ситуация съществува и при процесора A17 Pro. Според съобщенията новият процесор на Apple струва $130 за производство, което е с 27% повече от миналогодишния A16 Bionic. Стандартните iPhone 15 и iPhone 15 Plus също са по-скъпи за производство от своите предшественици, съответно на $423 и $442.

Въпреки тези увеличени разходи, Apple не увеличи цената на дребно на серията iPhone 15 при пускането на пазара и като цяло цените за четирите модела останаха същите като тези на серията iPhone 14 (единствената разлика е, че Apple премахна 128GB модела Pro Max през това време година).

Въпреки това, ако производствените разходи продължат да се увеличават, Apple вероятно ще увеличи цените на дребно на iPhone 16, за да запази своя марж на печалба. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Последната актуализация на Samsung причини проблеми
  2. Представена серия Motorola Edge
  3. Характеристики и цена на Xiaomi Redmi Pad Pro
  4. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M15 5G
  5. Характеристики на Motorola Moto G64 5G

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.