Делото на Google за полова дискриминация е уредено: 1 милион долара наказание!google delo 1 mil dolar

Делото на Google за полова дискриминация е уредено: 1 милион долара наказание!

Дело за полова дискриминация, заведено срещу компанията от бивш изпълнителен директор на Google, е уредено. Ето резултата от случая и подробностите! Google беше призната за виновна по дело за полова дискриминация и беше взето решение да присъди 1,1 милиона долара обезщетение на жената изпълнителен директор на Google Cloud Улку Роу, която подаде жалбата.

В иска на Роу се твърди, че компанията е плащала по-високи заплати на по-малко опитни мъже и че повишенията са били извършени неправилно.

Журито реши, че Google трябва да плати наказателни обезщетения на Rowe, но според съобщенията журито установи, че докато Google третира Rowe „различно от другите служители поради нейния пол“, Rowe не успя да докаже, че Google е нарушил закона в Ню Йорк, като й е платил по-малко от двамата си колеги мъже.

Бившият шеф на Google ще получи обезщетение от 1 млн. долара

google delo sreshtu dizkriminatsia
Роу твърди, че компанията не го е повишила до вицепрезидент, че това повишение е дадено на човек, който не е кандидатствал или не е бил адекватно квалифициран, и че компанията му е отказала друго подобно повишение, след като е завел делото си.

В изявление по имейл до The Verge, говорителят на Google Кортни Менчини заяви, че компанията също е „доволна“ от мотивите на журито, че Rowe е „справедливо платен и повишен“ и че „впоследствие не е отказано повишение и няма нарушение на законите за заплащане в Ню Йорк“.

Повече от 20 000 служители на Google веднъж стачкуваха по подобни причини. Какво мислите за ситуацията, пред която е изправен Google? Можете да споделите мислите си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Очаква се iPad Mini 7 с нов дизайн!
  2. NVIDIA изпревари Apple: Втората най-ценна компания вече принадлежи на NVIDIA!
  3. Грешката, която доведе до срив на WhatsApp, най-накрая беше коригирана!
  4. Предстои нова актуализация на функцията за популярни канали на WhatsApp!
  5. Huawei Pura 70 Ultra идва да стане крал на пазара на смартфони (ревю)

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.