Ново изтичане на информация относно функциите за изкуствен интелект на iOS 18Ново изтичане на информация относно функциите за изкуствен интелект на iOS 18: До кои приложения ще стигне?

Появи се ново изтичане на информация относно функциите за изкуствен интелект, които Apple се стреми да въведе в своите устройства с iOS 18. Ето подробностите! Слуховете за предстоящата серия iPhone 16 на Apple и потенциалната интеграция на AI с iOS 18 са безкрайни. Благодарение на изтичане на информация от Apple Insider, функциите за изкуствен интелект, върху които Apple работи, бяха разкрити днес.

Според изтичането на информация се планират подобрения на изкуствения интелект за основните iOS приложения на Apple: Safari, Spotlight Search, Siri, Mail и Messages. Най-важният от тях изглежда е нов основен езиков модел (LLM) на устройството, наречен „Ajax“.

Какво ще осигури голям езиков модел (LLM) на устройството?

Тази система ще може бързо да генерира пълни изречения в отговор на въвеждане от потребителя. Съобщава се, че Ajax ще анализира текста и ще представи множество възможни отговори, както и ще ги класира по точност и уместност.ios 18 ai website

Също така се казва, че новият LLM ще може да идентифицира ключови думи и фрази, за да създава резюмета в Safari и приложението Messages. Освен това Safari ще позволи на потребителите да получават кратки резюмета на уеб страници с функцията „Интелигентно търсене“ в iOS 18.

Разбира се, Siri също ще се възползва от изкуствения интелект. Докладът предполага, че гласовият асистент може да предлага опростени резюмета или отговори въз основа на съдържанието на съобщението.

Въпреки че всички тези задачи ще се изпълняват на устройството, по-сложните задачи, като създаване на творческо копие или задълбочен анализ, все пак може да разчитат на обработка в облак. Има слухове, че Apple проучва партньорства с OpenAI и Google за подобни задачи. Все пак Apple Insider казва, че Apple се фокусира до голяма степен върху поверителността на потребителите и търси начини за минимизиране на облачните транзакции.

WWDC е точно зад ъгъла и Apple вероятно ще представи официално тези захранвани с AI функции по време на конференцията. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво представлява функцията за проследяване на очите на iPhone?
  2. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  3. Asus Rog съюзник
  4. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  5. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.