Японската мисия за кацане на Луната се провалиjaponya misia katsane na lunata

Японската мисия за кацане на Луната се провали

Връзката с космическия кораб, който Япония планира да кацне на повърхността на Луната, беше прекъсната и превозното средство остана само във вакуума на космоса. Ето подробностите!

Опитите на Япония да стане четвъртата страна, достигнала Луната, са се провалили, според туит, споделен тази седмица. Спускаемият апарат на страната OMOTENASHI беше внезапно прекъснат.

Спускаемият модул беше основно сонда CubeSat, предназначена да кацне на Луната и да изследва нейната повърхност. Това също беше част от изстрелването на Artemis I миналата седмица, но малко след като напусна ракетата Artemis I , наземният екипаж не успя да се свърже със спускаемия модул OMOTENASHI.

Основната цел беше превозното средство да се насочи към Слънцето и да се заредят акумулаторите му, но поради прекъсването на връзката за кратко време батериите не можаха да бъдат заредени.

Разгледай Още: По-рано забранените акаунти в Twitter се отварят отново!japonya luna

Единственото превозно средство, планирано с контролирано кацане, принадлежи на Япония
Японският спускаем апарат беше само един от трите CubeSats , прикрепени към Artemis I, за да се изстрелят към Луната. Други включват ArgoMoon, италиански космически кораб и собствената BioSentinel CubeSat-slash-biolab на НАСА. Тези други две все още са на път към Луната. За съжаление единственото кацане, планирано за контролираното кацане, принадлежеше на OMOTENASHI.

Засега се надяваме, че можем да научим повече от другите две наземни превозни средства, планирани да достигнат лунната повърхност.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.