Как да инсталирам Windows 11 на Mac?Как да инсталирам Windows 11 на Mac?

Операционната система Windows 11, разработена от Microsoft, може да бъде инсталирана и на Mac устройства. Обяснихме как да промените операционната система на Mac! Windows 11 дойде с много нововъведения, които бяха различни от Windows 10. Редизайнът на стартовото меню и лентата на задачите в Windows 11 също се откроява с лекота на използване и ефективна работа.

Операционната система от ново поколение, която привлича вниманието със своята функционалност и ориентирана към употреба работа, може да се инсталира и на Mac устройства. В нашата статия ще говорим за това как да инсталирате Windows 11 на Mac.

Защо да използвате Parallelles 18 за инсталиране на Windows 11 на Mac?

Windows 11 може да се инсталира на Mac устройства с Parallels 18 , известен като софтуер за виртуална машина. С Parallels 18 няма нужда от двойно зареждане при инсталиране на Windows 11 на Mac. Освен това няма такова нещо като рестартиране на устройството.

Boot Camp може да се използва и за инсталиране на Windows на Mac. Въпреки това, когато се инсталира с Boot Camp, за стартиране на Windows 11 е необходимо двойно зареждане с macOS.

Освен това трябва да се използва по една операционна система и трябва да се пожертва място за съхранение. Поради тази причина е по-логично да използвате Parallelles 18 за инсталиране на Windows 11 на Mac.

Инсталиране на Windows 11 с Parallels 18 на Mac

За да инсталирате Windows 11 на Mac, първо трябва да се инсталира Parallelles 18. Parallelles 18 се инсталира на Mac, както следва;

 • Първо, Parallelles 18 е инсталиран на Mac,
 • Проверете дали Parallelles Desktop 18 има разрешение за достъп до папките „Downloads, Desktop, Documents“ на Mac,
 • Дисковото изображение за инсталиране на Parallelles Desktop се намира в папката Downloads,
 • Докато изображението на диска е монтирано, щракнете двукратно върху приложението Install Parallels Desktop,
 • Приемат се условия за инсталиране на Parallelles на Mac,
 • Чрез предоставяне на потребителското име и паролата на Mac, приложението получава достъп до Mac.

За да инсталирате Windows 11 на Parallels 18, трябва да следвате тези стъпки;

Когато Parallelles 18 се стартира, задачата се поема от „Асистента за настройка“. Ако не се появи, щракнете върху менюто „Файл“ и изберете „Ново“, за да създадете нова виртуална машина.
Ако искате Windows 11 да бъде изтеглен и инсталиран от асистента за инсталиране, щракнете върху бутона „Инсталиране на Windows“.mac windows 11След като ISO файлът на Windows 11 бъде изтеглен, потребителите трябва по избор да изберат бутона „Инсталиране на Windows или друга операционна система от DVD или файл с изображение“. След като изберете този бутон, натиснете бутона „Продължи“.

Ако е избрана автоматична инсталация, приложението Parallelles 18 вече автоматично стартира процеса на инсталиране на Windows 11 на Mac. След като инсталационният процес приключи, на екрана ще се появи съобщение „Инсталацията завършена“.

Honda направи разлика с новото си електрическо превозно средство

След като инсталацията приключи, трябва да се създаде безплатен акаунт в Parallelles 18. Можете също да влезете с Apple тук. Parallelles Desktop 18 може да се изпробва неограничено безплатно. След като приложението изтече, трябва да се закупи лиценз от уебсайта. Parallelles 18 инсталира виртуалната машина, за да може да инсталира Windows 11 на Mac. Щракнете върху бутона „Приемам“, за да приемете лицензионното споразумение на Windows, показано на екрана. След всички тези стъпки Windows 11 ще започне да се използва на Mac.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.