Как да измерим реалния капацитет на Powerbank?vanshna bateriya

Как да измерим реалния капацитет на powerbank, който обмисляте да закупите? В това ръководство ще разгледаме отблизо всички подробности, които ви интересуват.

Прочети Още: Как да изтрия акаунт в Google?

В днешно време ние носим много електронни продукти като смартфони, интелигентни часовници, безжични слушалки, таблети и лаптопи и може да се нуждаете от външно захранване, за да заредите всички тези продукти при спешни случаи. Но как да измервате реалния капацитет на powerbank и да знаете кой е най-подходящ за вас?

Как да измерим реалния капацитет на Powerbankin?

Ако имате смартфон с капацитет 5000 mAh и преносима батерия с капацитет 20 000 mAh, бихте очаквали тази батерия да зарежда вашия смартфон четири пъти. От друга страна, терминологията в електронните продукти често е по-сложна, отколкото си мислите, и удовлетворяването на вашите очаквания изисква относително по-големи инвестиции.

Powerbank, който купувате днес, може да прехвърли само две трети от своя капацитет, използван за маркетинг, на вашите устройства. Добре, но защо?

В това ръководство ще обясня малко по-подробно как работят преносимите батерии и системи за зареждане. По този начин ще можете лесно да изчислите колко точно капацитет ви е необходим, преди да купите нова powerbank.

1. Изходна мощност

Днес много преносими батерии дават мощност от 3,7 волта.От друга страна, поради техническите стандарти, батериите на смартфоните имат 5 волта.С други думи, можем да кажем, че има дисбаланс между изхода на преносимите батерии и входа на смартфоните.

Например, ако вашата преносима батерия има капацитет 20 000 mAh , умножаването на това по 3,7 означава, че общата енергия, измерена в mWh, е 74 000 mWh . Смартфонът обаче се зарежда при 5 волта и разделя 74 000 mWh на пет – за да го преобразува обратно в mAh – показва, че имате батерия с капацитет от 14 800 mAh, за да заредите смартфона си .

От друга страна, трябва да включим в уравнението, че преносимата батерия с капацитет 20 000 mAh не може да осигури дори 14 800 mAh заряд на практика. Всъщност в този момент ще трябва да говорим за други фактори, които намаляват производителността.

2. Неефективност

Има няколко фактора, които намаляват ефективността по време на целия процес на зареждане.

Например електрическото съпротивление в кабела може да намали общото количество енергия, прехвърлено на вашия смартфон. По същия начин, определена част от енергията се превръща в топлина по време на процеса на зареждане. Освен това дори фактори като околната температура имат значителен ефект върху ефективността.

Като малко уравнение можем да кажем, че 10 процента от общата преносима енергия на вашата преносима батерия става жертва на неефективност. С други думи, когато извлечем 10 процента от общата прехвърляема енергия от 14 800 mAh от преносима батерия с капацитет 20 000 mAh, можем да кажем, че имаме капацитет 13 320 mAh .

В резултат на това преносимата батерия с капацитет от 20 000 mAh не зарежда смартфон с капацитет от 5000 mAh 4 пъти . Вместо това стигаме до извода, че той може да се зарежда 2,66 пъти въз основа на използваемата енергия, която получавате .

Точно както направихме по-горе, можете да намерите общата прехвърляема енергия, като умножите декларирания капацитет на преносимата батерия по 3,7 и след това я разделите на пет. След това ще можете да отрежете десет процента от тази стойност и да видите действителното количество енергия, която имате.

Подобни публикации

  1. Защо и как да почистите Google Pixel Buds?
  2. Как да научим английски? Какво се изисква да се научи?
  3. Как да използвате Shazam на заключен екран на iPhone?
  4. Методи за създаване на GIF файлове от видеоклипове без използване на програми
  5. Как да активирам безплатен бърз интернет от Йеттел?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.