Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни

izkustven intelekt meta

Оказа се, че компанията майка на Facebook Meta работи върху изкуствен интелект, който може да чете мозъчни вълни. Подробностите са тук!

Откакто промени името си миналата година, Meta , която иска да спре да бъде компания за социални медии, като инвестира в нови технологии като metaverse , работи в технологичния сектор, за да привлече внимание. След пускането на пазара на новите очила за виртуална реалност Oculus се появиха много подробности за бъдещата визия на компанията. Според информацията, получена вчера, експертите на Meta разработват изкуствен интелект , който може да чете мозъчни вълни.

Днес повечето фирми за научноизследователска и развойна дейност в областта на неврологията, водени от фирмата Neuralink на Илон Мъск , имат капацитета да четат и обработват мозъчни вълни. В момента обекти като дрон, ръка на робот или врата могат да се управляват само с мисли. От друга страна, мозъкът все още е загадка за човечеството. Изследователи на Meta , търсещи нов начин за четене на мозъчни вълни , намериха решението в изкуствения интелект.

Прочети Още: Ако имате тези разширения на Chrome, трябва да ги деинсталирате незабавно

Устройството на Meta няма да се нуждае от операция за разчитане на мозъчни вълни

Повечето устройства за четене на мозъка, включително Neuralink, могат да се използват благодарение на малък хирургичен имплант в мозъка . В новоразработения проект на Meta основната цел е да се унищожат напълно имплантите или електродите, които са хирургически имплантирани в мозъка, и да се четат и обработват само мозъчни вълни отвън .Компанията иска да използва новия продукт, който ще разработи, основно за лечение на пациенти с трайни мозъчни увреждания в резултат на тежки инциденти и за подобряване на ежедневието им.

След като заведоха 169 здрави субекта в затворена стая, изследователите ги помолиха да прочетат на глас някои истории и изречения. Междувременно мозъчните дейности на субектите са записвани с различни устройства. Изкуствен интелект, който може да анализира мозъчни вълни , се опита да бъде създаден чрез захранване на изкуствената невронна мрежа , създадена с получените данни. Експертите по изкуствен интелект на Meta имат за цел да блокират „шум“ сигнали, което е най-големият проблем при разчитането на мозъчните вълни след дългосрочен анализ на данни. Специалистът от изследователската лаборатория за изкуствен интелект на Facebook Жан Реми Кинг интервюира Time.Той заяви, че приложението, разработено от Meta , не е проектирано като продукт и че те работят, за да улеснят живота на пациенти с тежка мозъчна травма.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  3. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  4. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране
  5. Hyundai инвестира 400 милиона долара в изкуствен интелект

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.