Какво е Ping? Какво прави? Как се измерва?

kakvo e ping

Какъв е пингът, който често чуваме особено в онлайн игрите, какво прави и как се измерва? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо подробностите, които ви интересуват.

Ако играете онлайн игра, можем да говорим за много различни фактори, които влияят на вашето игрово изживяване. Един от тях несъмнено се откроява като пинг. Но какъв е пингът, който не всеки падна на езика си В това ръководство ние не само ще отговорим на въпроса, който се чудите, какво прави ping? и как се измерва ping? Ще разгледаме по-отблизо отговорите на техните въпроси.

Какво е Ping?

Опростен пинг: Термин, който измерва колко бързо може да премине сигнал от данни от едно място (например вашия компютър) до друго (например сървър). 

Ping се състои от един пакет, съдържащ ехо  заявка и обикновено е с размер 32 или 56 байта. Хостът отговаря на тази заявка с един пакет. Времето за пинг в ms , което често виждате, е времето за двупосочно пътуване, необходимо на пакета да достигне хоста и да отговори и да се върне. Някои го наричат ​​и латентност .

Какво прави Ping?

Ping основно служи за две различни цели.

Първият е да проверите дали хост компютърът е достъпен. По този начин, когато искате да предадете данни на сървър на вашия компютър, се проверява дали този сървър е наличен. Друга функция е да се измери колко време отнема отговорът. Можем да определим това като време на забавяне в даден момент .

Как се измерва пинг?pc builder

Ако използвате компютър с Windows, можете да получите помощ от командния ред за измерване на стойности на ping.

Това, което трябва да направите, е да пингнете в  командния ред и след това да въведете IP адреса или името на домейна на хоста. Например можете да използвате команди като ping или ping 123.123.123.123 . Освен това онлайн игрите, които играете, обикновено показват вашите стойности за пинг в техния потребителски интерфейс. 

Какви са факторите, засягащи пинг?

Скоростта на връзката в интернет, който използвате, може да повлияе на стойностите на ping, но времето за реакция често е свързано с физическото разстояние. 

Да приемем например, че живеете в Измир и имате бавна скорост на интернет връзка. Нека някой друг живее в Токио, но има бърза скорост на интернет връзка. Ако и двамата потребители предадат сигнал на сървър в Истанбул, потребителят в Измир ще получи по-ниско време за реакция, дори ако има по-бавен интернет поради по-краткото физическо разстояние.

Какво е идеалното време за пинг?

  • Ако времето за реакция е <30 ms , можем да кажем, че латентността е почти незабележима. Този диапазон е идеален и за онлайн игри.
  • Ако времето за реакция е в диапазона 30 ms – 50 ms , то все още е подходящо за онлайн игри.
  • Ако времето за реакция е в диапазона от 50ms – 100ms , не е възможно да се каже разликата, докато сърфирате в интернет, но това може да повлияе на игрите.
  • Ако времето за реакция е в диапазона от 100 ms – 500 ms , може да имате различни проблеми, докато сърфирате в интернет. Играта на игри през този интервал ще бъде почти мъчение.
  • Ако времето за реакция е > 500 ms , това означава, че имате забавяне повече от половин секунда. Това често добавя забележимо забавяне на всички транзакции. Често може да бъде възможно, когато източникът и целта са физически отдалечени. Почти е невъзможно да се играят игри онлайн при тези стойности.

Как да намалите пинга?

Въз основа на горното ни обяснение има две неща, които можете да забележите.

Първият е, че трябва да имате високоскоростна интернет връзка за подходяща стойност на пинг. Само това обаче обикновено не е достатъчно. Най-важният момент е да сте свързани с физическия сървър, който е най-близо до вас. Поради тази причина избягвайте свързването с отдалечени сървъри и изберете най-близкия до вас сървър.

Подобни публикации

  1. Не мога да вляза в Instagram Грешка и решения
  2. Не мога да се свържа с интернет, въпреки че имам интернет
  3. Нови функции, добавени към груповите видео разговори в Whatsapp
  4. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  5. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.