Как да направя снимка на екрана на Windows 10?windows 10 , razdelen ekran, dve chasti

Как да направите екранна снимка в Windows 10? В това ръководство, което подготвихме за вас, потърсихме отговор на въпроса как да направите екранна снимка в Windows 10.

Как да направите екранна снимка в Windows 10? – Когато искаме да правим екранни снимки на нашите смартфони, можем да направим това, като използваме прости комбинации от клавиши. Но как да направите екранна снимка в Windows 10? В това ръководство събрахме всички подробности, които ви интересуват.

Прочети Още: Начини за използване на Microsoft Office безплатно

Първото нещо, което трябва да кажем, е, че има много различни методи, които можете да използвате, за да правите екранни снимки на вашия компютър. На този етап все още можете да използвате прости комбинации от клавиши или да продължите по пътя си с програми за скрийншот.

Как да направя снимка на екрана на Windows 10?

 • Можете да използвате клавишите Windows + Shift + S, за да правите екранни снимки на компютри с операционна система Windows 10 .
 • Можете да използвате инструмента за изрязване, за да направите екранна снимка на определен регион на компютри с Windows 10 .

На първо място, както споменахме, можете да използвате клавишите Windows + Shift + S на вашите устройства с Windows 10, за да правите екранни снимки, без да е необходима каквато и да е програма. В допълнение, Snipping Tool е една от много практичните програми за използване. За достъп до тази програма просто напишете Snipping Tool в полето за търсене.

Разбира се, в някои случаи може да се наложи по-професионален инструмент. За да го използваме в такива случаи, ние сме тук със списък с програми за заснемане на екрана на Windows 10. Можете да изтеглите програмата, която ви подхожда най-добре, от списъка по-долу и веднага да започнете да я използвате.

Какво представляват програмите за улавяне на екрана на Windows 10?

 • LightShot
 • Записващ екран за сладолед
 • Грийншот
 • ShareX
 • PicPick

1. LightShot

LightShot е един от най-популярните софтуерни снимки на екрана, който можете да използвате на вашия компютър с Windows 10. След изтеглянето на програмата и завършването на инсталацията, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „Print Screen“.

2. Рекордер на екрана за сладолед

Icecream Screen Recorder се откроява като една от програмите, която ви позволява да правите както запис на екрана, така и екранна снимка. В тази програма, която често се предпочита от потребителите на Windows 10, на потребителите се предлагат и различни разработени инструменти.

3. Greenshot

Greenshot, приложение с отворен код, е програма, която можете да използвате, за да правите екранни снимки точно като LightShot. Освен това можете да редактирате екранните снимки, които правите с инструментите в приложението, преди да ги запазите и да ги запазите по-късно.

4. ShareX

Друго приложение, което работи с бутона „Print Screen“ се откроява като ShareX. Отново, това приложение с отворен код ви позволява да правите екранни снимки, а не само екранни снимки. Трябва също да се каже, че в това приложение има много специални функции.

5. PicPick

PicPick е в дъното на нашия списък. Това приложение, което включва много инструменти за преоразмеряване, изрязване и обогатяване на направените изображения, също ви позволява да прехвърляте екранните снимки, които правите, в различни платформи на социални медии с едно щракване.

Стигнахме до края на този списък, който сме подготвили за вас. И така, какво мислите за методите и приложенията в този списък и кой от тях предпочетете сред тях? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Защо и как да почистите Google Pixel Buds?
 2. Как да научим английски? Какво се изисква да се научи?
 3. Как да използвате Shazam на заключен екран на iPhone?
 4. Методи за създаване на GIF файлове от видеоклипове без използване на програми
 5. Как да активирам безплатен бърз интернет от Йеттел?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.