Как да отворите файлове с разширение Docx? Ето 4 различни начина за вас

docx mw 2020

Разширението на файла .Docx не е съвместимо с по-старите версии на Microsoft Word и някои други популярни софтуер за обработка на текстове. Можете да преглеждате вашите „.Docx“ файлове, като използвате онлайн инструменти или друга алтернативна програма. Можете също да обмислите преобразуването на файла си в други разширения. В тази статия ще научите за различните опции, които могат да се използват за създаване, отваряне и редактиране на „.docx“ файлове, без да инсталирате Office Suite .

1. Можете да използвате онлайн зрители

Няколко онлайн зрители могат да се използват за преглед на файлове с разширението „.docx“. Gmail ви позволява да видите файла с разширението „.docx“ с помощта на Google Документи . Наскоро Google Drive ви позволява да създавате и редактирате файлове с разширението „.docx“. Освен това можете да качвате вашите файлове или папки, съхранявани на вашия компютър. Той осигурява всички основни характеристики на текстовия софтуер за обработка на текст. Можете да споделяте вашите файлове с приятелите си и да ги синхронизирате в облака с Google Drive.

Think Free Online е друг онлайн инструмент, който ви позволява да преглеждате Word файлове, без да ги отваряте в Office Suite. За да се възползвате от повече предимства в ThinkFree Online , трябва да създадете безплатен акаунт. Можете да преглеждате вашите файлове, да ги запазвате онлайн и да имате достъп до тях отвсякъде.

2. Можете да инсталирате алтернативен софтуер

Можете също така да инсталирате алтернативен софтуер в Office Suite, който поддържа Word , Excel и Powerpoint инструменти. Kingsoft Office е безплатна алтернатива на скъпите Microsoft Office Suites. Kingsoft Office може да отваря файлове с разширения „.doc“ и „.docx“. В допълнение, той може да създава файлове във формат „.doc“ и „.docx“. Друг алтернативен софтуер са Libre Office и Apache OpenOffice .

3. Можете да инсталирате разширения на браузъра

Друга опция е да инсталирате разширения на браузъра, които могат да отварят файлове с разширението „.docx“. Разширенията на браузъра ви пречат да инсталирате всеки софтуер и ви позволяват лесно да преглеждате документи.

Документ Онлайн Viewer е добавката на Firefox, която използва Google Документи иAPIна Zoho Viewer за отваряне на файлове в различни формати.  Той поддържа „PDF“ , „.dox“ , „.docx“ и някои други формати.

Редактиране на Office Office Documents е разширението на Chrome, което ви позволява да отворите файлове на Microsoft Word, Excel и PowerPoint с едно щракване.

4. Можете да конвертирате файлови формати

Тази опция не е много полезна, но понякога може да се наложи да преобразувате файла „.docx“ в друг формат. Zamzar , безплатен онлайн инструмент, който ви позволява конвертирате и  да превърнете в формат която е актуална. Можете да качите файла си, като кликнете върху бутона „Добавяне на файлове“ на уебсайта на Zamzar , след което можете да изберете файла формат, който искате да конвертирате, като кликнете върху бутона „Конвертиране в“ и накрая можете да извършите преобразуването, като кликнете върху бутона „Конвертиране сега“ .

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
  3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
  4. Как да оценим данните на Excel?
  5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.