Как се прави скрийншот на лаптоп?6 различни начина да направите скрийншотове на вашия лаптоп

Компютърен екран с лесни стъпки: Открийте практически и различни 6 метода! Скрийншотове на лаптоп с друг израз, получаващи скрийншотове, е процес, който лесно се извършва на всички видове лаптопи и операционни системи (Windows – iOS). Въпреки това, можем да забравим кои ключове тази проста операция се извършва, когато не е необходимо да получаваме ss на компютъра за дълго време. В тази статия ви казваме 6 различни начина да получите скрийншотове на вашия компютър. Ето най-лесните начини да получите PC екранни снимки.

6 начина да направите скрийншотове на вашия лаптоп

Ще ви изброя всички възможни 6 начини за да направите скрийншотове на вашия лаптоп. Лесно е и след като ги научите с времето нещата ще се получат като се изпробвате няколко пъти. В долните редове ще намерите 6 начини за да направите скрийншотове на вашия лаптоп подробно. Желая ви Успех!

Как да получите скрийншот на лаптоп?

Има определени комбинации от клавиши с пряк път на клавиатурата, които можете да следвате, за да направите екранна снимка на част от екрана на компютъра или всичко това. Първо, нека да разберем от кого се нуждаете:

 • Изображение на екрана в Windows (All Screen)
 • Скрийншот в Windows (част от екрана)
 • Скрийншот на Mac (All Screen)
 • Скрийншот на Mac (част от екрана)

Скрийншот на Windows Computer (Пълни)

В Windows, най-предпочитаната операционна система в света, можете да използвате следните преки пътища, за да получите екранна снимка на целия екран.

Едно. Печат на екрана

Като натиснете бутона за печат (PrtScn) на клавиатурата, можете да направите екранна снимка на видимата област на текущия екран. Когато натиснете този бутон, екранната снимка ще се съхранява на клипборда. След това, ако отворите и поставите инструмент за визуално редактиране, като например Paint или използвайте комбинацията CTRL + V, екранната снимка, регистрирана на вашата дъска, ще бъде отразена в документа.

По-специално, ако трябва да споделите екранната си снимка в разговор в WhatsApp, клавишът за печатен екран ви позволява лесно да се грижите за бизнеса си.

Две. Печат на екрана за Windows

Ако това, от което се нуждаете, е записано като файл на изображението на екрана, комбинацията Windows + Print Screen ще бъде най-бързото решение за получаване на екранната картина. Когато натиснете първо клавиша на екрана за печат, ще има незабавно почерняване на екрана. Това означава, че екранната снимка е записана. Можете да намерите записаната екранна снимка в
Скрийншот на Windows Computer (част от сценария)

В някои случаи може да се наложи да получите екранна снимка на определена част от екрана на Windows, а не на целия екран. За това Windows има определени преки пътища, които ще улеснят бизнеса ви.
Едно. Windows + Shift

Когато натиснете клавишите с Windows, Shift и S на клавиатурата си, вградено приложение, наречено Screen Quote Tool, започва да работи. Този инструмент ви помага да изберете част от екрана си със или без ъгъл и да направите екранна снимка. Когато вземете част от екрана в инструмента за фонова оферта, файлът се съхранява на вашия клипборд. Междувременно малка зона за показване се появява в долния десен ъгъл на екрана. В тази област, когато кликнете върху изображението, можете да намерите редактирането и да запишете изображението. Можете също да прехвърлите изображението, съхранено на вашия клипборд, в разговор в WhatsApp или инструмент за визуално редактиране, като например Paint с командата за поставяне (CTRL + V).

Бонус: Вземете скрийншот над браузър конзола

Въпреки че това предложение е малко техническо, то ще ви позволи бързо да запишете екранната снимка, която искате от вашия браузър.

 1. Отворете браузъра Chrome Internet.
 2. Натиснете съответно CTRL + Shift + I (аз съм) съответно. Така ще стигнете до конзолата.
 3. След това натиснете съответно CTRL+ Shift+P. По този начин ще достигнете екрана за изпълнение на командата.
 4. Когато направите търсене, което започва с „Screes изображение„, ще намерите определени опции в прозореца, който се отваря. от тези опции;
 5. Опцията да направите екранна снимка ви позволява да направите екранна снимка на цялата видима област на вашия екран.
 6. Опцията да направите космическа снимка ви позволява да направите екранна снимка на определена част от екрана.
 7. Опцията да получите пълен размер екранна снимка ви помага да получите екранна снимка на пълната уеб страница, която е на.

Бонус2: Използване на екранно изображение Получаване на разширение

Ако вашият бизнес е в интернет и често трябва да направите екранна снимка, можете да прегледате плъгините Google Chrome, които са разработени, за да направите екранни снимки. Някои от тези добавки също могат да ви помогнат да получавате видеозаписи на екрана в допълнение към услуги като екранна снимка на цяла страница, снимка на част от екрана.

Получаване на скрийншот на Mac Computer (Пълни всички от екрана)

Въпреки че ви предложихме няколко различни опции от страна на Windows, опциите за екранна снимка са ограничени до една от опциите за екранни снимки, когато работата идва в компютърната страна на Mac.

Просто натиснете Command + Shift + 3 клавиши, за да направите снимка на целия екран на вашия Mac компютър. Когато натиснете тези три бутона в ред, на вашия компютър ще се чува автоматично звук с кликване. Предварителният преглед на екранната снимка, който е направен на пълна страница от поредицата от този звук, се появява в долния десен ъгъл на екрана. Като кликнете върху визуализацията, можете да отворите приложението за изображения с инструменти за редактиране, записване и споделяне.skriynshort

Скрийншот на Mac Computer (част от екрана)

Правенето на екранна снимка на част от екрана на вашия компютър Mac има почти подобен пряк път, като прави екранна снимка на целия екран. Когато натиснете съответно Command + Shift + 4 клавиша на клавиатурата, курсорът на мишката се превръща в +-образен маркер с кръг около иконата ви. За да изберете областта, която искате да направите екранна снимка, можете да изберете областта, като натиснете и задържите левия ключ на toucpad или мишката. Когато махнете пръста си, екранната снимка на определената зона ще бъде автоматично направена.

Можете да направите екранна снимка на част от екрана на вашия Mac компютър, както и екранна снимка на всеки прозорец, който искате. За това просто трябва да натиснете съответно Command + Shift + 4 + Space клавиши. В този случай курсорът ви ще се превърне в икона на камерата. Който и екран да плъзнете курсора, полето автоматично ще бъде покрито със светлосин цвят и ще ви покаже прозореца, за да направите екранната снимка. Просто кликнете върху прозореца, който сте настроили, за да получите екранната снимка.

Екранните снимки, които получавате на вашия Mac компютър, автоматично се назовават с информация за дата и се записват на екрана на работния плот. Ако използвате операционната система macOS в Mojave и по-горе версия, можете да промените папката, запазена екранна снимка по подразбиране, от менюто за настройки.

Подобни публикации

 1. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 2. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 3. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 4. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки
 5. Как да активирам електронен ваучер за храна? Е – Voucher

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.