Как да премахнете началния екран на Windows 8?nachalen ekran v windows-8

Как да премахнете началния екран на Windows 8?

Подготвили сме много подробно ръководство с изображения за компютърни потребители, които се чудят как да премахнат началния екран на Windows 8.

Стартовият екран, който е една от най-иновативните функции, идващи с Windows 8, се смята за объркващ от много потребители и затова потребителите на Windows 8 получават много оплаквания за него. И така, как да премахнете началния екран на Windows 8 ?

Всъщност, повече от объркващо, началният екран на Windows 8 е наистина полезна функция и ви позволява да получите достъп до почти всички приложения, инсталирани на компютъра ви, с едно кликване.

Ако вече сте започнали да използвате Windows 8, се счита, че сте приели, че нямате друг избор, освен да отидете на началния екран, когато включите компютъра си. За достъп до работния плот трябва да щракнете върху раздела на работния плот на началния екран.

Наистина, след стартиране на нашия компютър, когато нашата операционна система Windows 8 се зарежда, изглежда няма начин да преминем директно през началния екран и да стигнем до работния плот.

В интерес на истината има някои приложения на трети страни, които можете да използвате, за да заобиколите началния екран на Windows 8 и да стигнете директно до работния плот. Но има друго решение за нашите потребители, които казват, че искат да направят същото, без да използват никакво приложение.

Стъпки за премахване на началния екран на Windows 8

 • Отворете инструмента Планировчик на задачи.
 • Изберете „Създаване на основна задача“.
 • Можете да промените името на задачата на „Преминете началния екран на Windows 8“.
 • Можете да напишете каквото искате в раздела за описание.
 • Натиснете бутона Next.
 • Изберете опцията „Когато вляза“.
 • Натиснете бутона Next.
 • Кликнете върху „Стартиране на програма“.
 • Щракнете върху бутона Напред.
 • В секцията „Програма/скрипт“ въведете explorer.exe.
 • Натиснете бутона Next.
 • Завършете процеса, като щракнете върху бутона Край.
 • Ако искате да отмените процеса, щракнете върху раздела Планировчик на задачи (локален).
 • Влезте в менюто Активни задачи.
 • Намерете задачата, която сте създали, и щракнете двукратно върху нея.
 • Натиснете бутона Изтрий в раздела „Избран елемент“.
 • Изберете Да.

Първо, стартирайте приложението в раздела с настройки от менюто за търсене, което се появява вдясно, като търсите задачите с помощта на клавиатурата на началния екран.

Интерфейсът, който се появява, когато стартирате приложението Task Scheduler, може да ви се стори малко сложен, но не се притеснявайте, тук ще използваме само една опция.

Като щракнете върху бутона Създаване на основна задача под раздела Действия вдясно, ние ще извършим необходимите операции заедно чрез съветника за инсталиране, който се появява.

Създаването на нова основна задача е наистина лесно. След като щракнете върху бутона Създаване на основна задача, първото нещо, което трябва да направите, е да дефинирате име и описание на задача.

В този случай можем да дефинираме името на нашата задача като Пропускане на началния екран на Windows 8, тъй като нашето действие е да достигнем работния плот чрез директно преминаване през началния екран на Windows 8.

В секцията Описание можете да напишете каквото искате по темата и след това да щракнете върху бутона Напред, за да продължите процеса.

В следващата стъпка ни питат колко често искаме да стартираме задачата. Въпреки че има много опции в този раздел, опцията, която трябва да изберете, е Когато вляза. Избираме необходимата опция и продължаваме процеса, като натискаме бутона Напред.

На новия екран, който се появява, избираме опцията Стартиране на програма, натискаме бутона Напред и преминаваме към следващата стъпка.

Въпреки че изглежда, че трябва да предоставим име или скрипт за действието, което искаме да извършим на новия екран, който се появява, процесът, който трябва да направим, е доста прост. Продължаваме нашия процес, като напишем Explorer.exe в празното поле под заглавието програма/скрипт и щракнете върху бутона Напред, без да променяте други настройки.

Последната стъпка всъщност е преглед на конфигурираните настройки на задачата и нямаме никакви настройки за промяна. Завършваме процеса на създаване на основна задача, като разглеждаме настройките, които сме конфигурирали като цяло, и след това щракваме върху бутона Край.

Това е всичко. Следващият път, когато стартирате компютъра си, ще превключите директно към работния плот, без да срещате началния екран на Windows 8.

За да отмените извършеното от вас действие, щракнете върху раздела Планировчик на задачи (локален) от дясната страна на приложението Планировчик на задачи, след това щракнете върху менюто Активни задачи в средата, намерете задачата, която сме дефинирали от списъка по-долу, и щракнете двукратно върху върху него.

И след това, след като щракнете върху бутона Изтриване под раздела Избран елемент в менюто, което се появява вдясно, завършваме нашия процес, като казваме Да в полето за потвърждение, което се появява.

По този начин, чрез изтриване на дефинираната от нас задача, ние върнахме компютъра си в състояние, в което може да бъде отворен със стартовия екран на Windows 8. В тази статия обяснихме как да премахнете началния екран на Windows 8. Можете да ни изпратите вашите мнения, мисли и въпроси по темата чрез нашия раздел за коментари.

Освен това, ако се чудите какви стъпки трябва да предприемете, за да възстановите системата в операционната система, наречена Windows 8, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да възстановим системата в Windows 8.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.