Как да използвате компютъра като безжичен модем?izpolzvane na pc kato modem

Как да използвате компютъра като безжичен модем?

Можете да използвате компютъра като безжичен модем със софтуер на трета страна или без програма. Ето какво трябва да направите!

Интернет, от който почти всеки има най-голяма нужда в ежедневието, се намира в почти всеки дом. Вече можете да разпространявате интернет мрежата, към която се свързват милиони хора у дома, без допълнителни разходи. И така, какви са методите за използване на компютъра като безжичен модем ?

За тези, които използват кабелен модем у дома, тази публикация в блога ще бъде много полезна, защото благодарение на програмата в нашата статия домът ви ще има безжичен интернет благодарение на вашия компютър. Повечето компютри от ново поколение използват технология за безжична връзка.

В програмата, която ще покажем, тя работи в обратна посока на тази функция. С други думи, безжичната технология, която обикновено използвате за Wi-Fi, ще разпредели интернет към вас в обратната посока. Нека не отиваме твърде далеч и нека веднага обясним подробностите.

Методи за използване на компютъра като безжичен модем

1. Използване на компютъра като програмируем модем
2. Използване на компютър като модем със софтуер на трета страна

Използване на компютъра като модем без програми

 • Използвайте прекия път Windows + I.
 • Влезте в категорията „Мрежа и интернет“.
 • Вижте раздела „Мобилна гореща точка“.
 • Кликнете върху бутона „Редактиране“.
 • Задайте име и парола на мрежата.

Активирайте опцията „Споделяне на моята интернет връзка с други устройства“.
Ако не искате да инсталирате никаква програма, за да използвате компютъра си като модем, първо отворете настройките с помощта на клавишната комбинация Windows + I. След това влезте в категорията „Мрежа и интернет“. В следващата стъпка вижте раздела „Мобилна гореща точка“.

В раздела „Мобилна точка за достъп“ щракнете върху бутона „Редактиране“ в областта на седлото. Задайте името и паролата на мрежата и след това активирайте опцията „Споделяне на моята интернет връзка с други устройства“. След като изпълните тази стъпка, намерете и се свържете с Wi-Fi мрежата на другите си устройства.

Използване на компютър като модем със софтуер на трета страна

 • Изтеглете и инсталирайте Connectify.
 • Инсталирайте програмата.
 • Щракнете върху бутона „Инсталиране“ от изскачащия прозорец.
 • Рестартирайте компютъра.
 • Направете необходимите настройки.
 • Щракнете върху бутона „Стартиране на гореща точка“.

Има различни услуги на трети страни, които можете да изберете да използвате компютъра си като модем. В тази статия предпочетохме услугата Connectify. Можете да използвате друга програма.

Нашата програма се нарича Connectify и поддържа операционни системи Windows 7/8/8.1/10/11. Освен това работи на всяко устройство, било то лаптоп или настолен компютър.

Отворете инсталационния файл на програмата Connectify, която сте изтеглили.

Трябва да продължите с инсталационния файл на програмата, като кажете „следващ“. След това ще се появи прозорец, както можете да видите на снимката по-горе. Тук ще бъдете попитани дали приемате лицензионните условия. Продължете, като кажете „Съгласен съм“.

Изчакайте инсталацията да завърши. След като приемем лицензионното споразумение, изчакваме програмата да бъде инсталирана и поставена на компютъра. Тази стъпка може да отнеме много време в зависимост от системните спецификации на вашия компютър.

Задайте Connectify като мрежова връзка на вашия компютър. В прозореца на снимката по-горе програмата иска разрешение за инсталиране на мрежов софтуер на компютъра. Тъй като софтуерът е необходима функция за разпространение на безжичен интернет, можете да завършите инсталацията, като щракнете върху „инсталиране“.

Рестартирайте нашия компютър. Нашата програма е създадена по здравословен начин. За да може компютърът да работи напълно с програмата, трябва да рестартираме системата. На снимката по-горе ни питат „трябва ли да рестартирам сега“ или „може ли да го стартирате по-късно“.

Connectify ще бъде готов за използване, когато компютърът ни бъде включен отново.

Сега е време да настроите вашия безжичен модем. Можете да контролирате своя кабелен интернет или стария си модем, като използвате настройките тук. С помощта на Connectify можете да разпространявате безжичен интернет към вашите мобилни устройства от вашия компютър и да използвате този интернет дори от вашия смарт телевизор.

Можете да инсталирате своя модем на вашия компютър с помощта на настройките на снимката по-горе.

Интернет за споделяне : Ето името на модема, който ви доставя интернет. Ако искате да използвате различен модем, можете да направите промени тук.

Име на гореща точка: Тук назовавате безжичния интернет, който ще разпространявате. Ако искате да го използвате само безплатно, има фразата „connectify-me“ в началото на името, което давате.

Парола : В този раздел можете да зададете парола, така че никой да няма достъп до интернет, който ще разпространявате безжично.

След като зададете горните опции, трябва да кликнете върху бутона „Стартиране на Hotspot„. След този етап вашият компютър вече се превърна в безжичен модем.

В тази статия обяснихме методите за използване на компютъра като безжичен модем. Възможно е процесът да се извърши или чрез използване на софтуер, или без инсталиране на програма.

Освен това, ако искате да използвате мобилното си устройство като модем, можете да разгледате нашата статия за използването на вашия смартфон като модем.

Подобни публикации

 1. Redmi Buds 5 Pro Характеристики и цена с 38 часа живот на батерията
 2. Как да изтеглите телевизионни сериали и филми на Netflix?
 3. Функцията за сканиране на документи на Google Drive идва на iPhone!
 4. Google предложи милиарди долари на Epic Games, за да добави Fortnite към Play Store!
 5. Потвърждаването на имейл идва в WhatsApp!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.