Как да замразя редове и колони в Excel?Как да замразя редове и колони в Excel?

Как да замразите редове и колони в Excel, програмата за електронни таблици, разработена от Microsoft? Ето подробностите за закупуване и замразяване на колони в Excel! В Excel, предлаган от софтуерния гигант Microsoft, може да има нужда от замразяване на редове или колони. Популярната услуга извежда потребителското изживяване на следващото ниво, като позволява този процес да се извърши по много практичен начин. И така, как да замразите редове и колони във въпросната програма?

Стъпки за замразяване на редове или колони в Excel

 • Отворете програмата Excel.
 • Кликнете върху раздела „Преглед“.
 • Изберете опцията „Замразяване на панели“ в раздела.
 • Щракнете върху една от опциите, като например „Замразяване на първата колона“ или „Замразяване на горния ред“.
 • Редът или колоната ще бъдат заключени.
 • Панелите могат да бъдат разделени един от друг с помощта на опцията „Разделяне“ в отделни прозорци на работния лист.

Преди да замразите редове или колони, трябва да обърнете голямо внимание на някои от точките, изброени по-долу. Редът в горната част и колоните отляво на работния лист трябва да бъдат замразени. Въпреки това редовете и колоните, разположени в средата на работния лист, не трябва да се замразяват.

В режим на редактиране на клетка, с други думи, ако формула или данни се въвеждат в клетка и работният лист е защитен, командата Freeze Panes не може да се използва изобщо. Ако искате да отмените режима за редактиране на клетки, можете да използвате клавишите ESC или Enter.

Потребители на Excel; Може да замрази само горния ред и лявата колона на работния лист. Възможно е също така да замразите няколко колони и редове едновременно.excel zamrazyavane na red

В допълнение към горната информация;

 1. Една линия; Може да се заключи, като изберете раздела „Преглед“ и щракнете върху „Замразяване на горния ред“.
 2. Единична колона; Може да се попълни, като изберете „Freeze First Column“ от раздела „View“.
 3. За да заключите няколко колони, колоната вдясно от последната колона трябва да бъде избрана. От раздела „Изглед“ щракнете върху полето „Попълване на панели“.
 4. За да заключите няколко реда, започвайки от 1-ви ред, трябва да бъде избран редът, който се намира под последния ред, който трябва да бъде замразен. След това изберете раздела „Изглед“ и щракнете върху полето „Попълване на панели“.
 5. За да заключите няколко колони и редове или да заключите колони и редове едновременно, трябва да бъде избран разделът „Изглед“. След това щракнете върху бутона „Freeze Panes“.
 6. Има курсор за извършване на операцията за замразяване от дясната страна на редовете и колоните, които са предназначени да бъдат замразени.

Как да замразите панели в Excel?

 • Влезте в менюто Изглед.
 • Изберете категорията „Freeze Panes“.
 • Изберете „Freeze Panes“.

След замразяване на панели в Excel, работният лист се превърта. Междувременно той показва определени колони и редове в Microsoft Excel. Целта на плътната линия под първия ред е; Той замразява реда, за да показва заглавките на колони, докато превъртате.

Операциите за разделяне, извършвани в панели на Excel, всъщност могат да бъдат изразени като замразяване. Когато панелите са разделени, две или четири отделни страници на работното пространство първо се проектират, за да позволят превъртане в Excel. Въпреки това колоните и редовете в зоната без възможност за превъртане продължават да се показват.

„Дневен списък“ на Spotify привлече голямо внимание в социалните медии! Прочети!

В това ръководство отговорихме на въпроса Как да замразим редове и колони в Excel. Можете да направите това, като следвате стъпките в нашето ръководство.

Подобни публикации

 1. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 2. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 3. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 4. Как се прави скрийншот на лаптоп?
 5. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.