Дълбоко мозъчно изследване разкрива как се формират споменитеmozak formatirane

Дълбокото изследване на мозъка може да хвърли нова светлина върху това как се формират спомените. Болести като Алцхаймер и шизофрения също могат да бъдат предотвратени.

Дълбокото изследване на мозъка може да бъде повратната точка за спомените. Изследователи от UT Southwestern направиха откритие, което има потенциал да подобри лечението на хора със заболявания като болестта на Алцхаймер, шизофрения и тези, страдащи от травматично мозъчно увреждане.

Изследователите от UT Southwestern са идентифицирали характеристики на повече от 100 чувствителни към паметта неврони, които играят централна роля в това как спомените се припомнят в мозъка . Изследователят Брадли Лега казва: „ Как да разберете, когато си спомняте нещо от миналото и преживеете нещо ново, което се опитвате да запомните? Това ще хвърли важна светлина върху въпроса .” казах.

По време на изследването екипът идентифицира характеристиките на повече от 100 чувствителни към паметта неврони, които според тях играят роля в начина, по който мозъкът припомня спомени. Изследователят Брадли Лега вярва, че откритието може да доведе до лечение с дълбока мозъчна стимулация за различни мозъчни наранявания и заболявания.

Едно от най-важните открития в проучването е, че когато мозъкът помни спомени, невронното задействане се случва с различно време от други мозъчни дейности.

Прочети Още: Tesla ще приема плащания с Dogecoin

Дълбокото изследване на мозъка може да бъде забележителност на спомените

Екипът вярва, че тяхното изследване показва как мозъкът запомня събитие, докато проследява дали паметта е нова или нещо, което се е случило преди. д-р Лега казва, че изследването е едно от най-добрите доказателства за това как работи мозъкът при запомняне на стари спомени в сравнение с формиране на нови спомени .

Проучването идентифицира 103 чувствителни към паметта неврони в хипокампуса и енториналната кора, чиято активност се увеличава, когато се случи кодиране на паметта.

Карол Таминга, експерт по шизофрения, каза, че халюцинациите и заблудите при хора с психотично заболяване се обработват чрез невронни системи за памет, като нормалните спомени. Таминга казва, че е важно да се разбере как механизмът за “ фазово изместване “ може да се използва за замяна на изкривените спомени.

Проучване на хора с епилепсия предложи възможност да научите повече за това как хората формират спомени. Това проучване постави електроди в мозъка на пациент с епилепсия, за да картографира припадъците. Лега и неговият екип вярваха, че същите електроди могат да се използват за идентифициране на неврони, участващи в паметта.

27 пациенти са включени в проучването за епилепсия. Лега и неговият екип използваха данните, за да идентифицират неврони, участващи в паметта, като позволяват на пациентите да участват в задачи за памет. Лега казва, че е важно да имаш модел на гризач и нещо по-важно от това да имаш доказателство на модела, че този тип състояние се среща при хората.

Подобни публикации

  1. Откриха най-голямото съоръжение в света срещу климатичната криза: каква е технологията за улавяне на въглерод от атмосферата?
  2. Светът става по-топъл: Ще се използва нов цвят в прогнозата за времето!
  3. Какво е слънчево изригване? Причини и последствия
  4. Интересно откритие на учени: Планета с кипящи океани!
  5. Какво е космически асансьор? Може ли да се построи космически асансьор?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.