Как се прави антигенен тест 2023kak se pravi antigenen test

Антигенен Тест Как се Прави

Антигенният тест е вид кръвен тест, който може да открие наличието на антитяло в тялото на човек. Антителата се произвеждат от имунната система за борба с чужди нашественици, като бактерии вируси. Антителата се прикрепят към нашествениците и сигнализират на други клетки да ги унищожат.

Следните стъпки могат да се използват за извършване на антигенен тест:

  • Вземане на кръвна проба
  • Добавяне на глобулин
  • Добавяне на анти-IgM антитяло
  • Добавяне на анти-IgG антитяло
  • Наблюдение за аглутинация

Антигенният тест е кръвен тест, който открива наличието на антитела срещу определен антиген. Антигенните тестове често се използват за диагностициране на инфекция или заболяване.

Най-често срещаните видове антигенни тестове са ELISA, Western blot и RAPID тестове. Тези тестове се различават по това колко бързо могат да открият отговор на антитела, колко различни антигени могат да открият и вида на пробата, необходима за извършване на теста.

Бързите антигенни тестове могат да се направят за няколко минути и изискват само малка проба от кръв или слюнка. БЪРЗИТЕ тестове се използват за диагностициране на ХИВ, вирусен хепатит С (HCV), сифилис, лаймска болест и инфекции с грипен вирус.

Antigenen test

Антигенният тест е кръвен тест, който проверява наличието на антитела срещу определени антигени. Бързите антигенни тестове се използват за диагностика на ХИВ и хепатит B и C.

Антигенните тестове могат да се правят по много начини. В някои случаи можете да го направите у дома с комплект, който купувате от аптека или магазин. Въпреки това, ако имате симптоми на заболяване или ако наскоро сте били изложени на някой с това заболяване, най-добре е да посетите Вашия лекар за теста.

Антигенният тест е важен инструмент за диагностициране на заболявания като ХИВ и хепатит B и C. Бърз антигенен тест може да се направи у дома, но е по-добре да отидете при вашия лекар, ако имате симптоми на някакво заболяване или сте били изложени на някой, който има заболяване, защото те ще могат по-добре да диагностицират какво не е наред с вас въз основа на медицинското си обучение и опит, както и на оборудването, което използват в офиса си.

Бързи антигенни тестове

Антигенният тест е вид кръвен тест, който се прави, за да се установи дали имате инфекция. Един вид антигенен тест е бързият антигенен тест. Може да се направи в кабинета на Вашия лекар и дава резултат в рамките на 15 минути.

Бързият антигенен тест за коронавирус завладя света, защото може да открие вируса с висока точност, само за 15 минути и без да изисква много кръв.

Бързите антигенни тестове за коронавирус са най-разпространеният вид антигенни тестове. Тези видове тестове често могат да се правят в лекарски кабинет и отнемат само няколко минути.

Бързото антигенно изследване е много точен тест, когато се използва и с други тестове. Тези видове бързи тестове са лесни за използване и се предлагат на много места.

Антигенен тест (понякога съкратен като AAT) е научна процедура, която открива вещества, наречени антигени или антитела. Антигените са вещества, които могат да стимулират имунната система на тялото. Антигенните тестове откриват наличието на антиген и могат също да идентифицират веществото, което го причинява.

Бързите антигенни тестове са важен компонент от диференциалната диагноза за много остри инфекции и за откриване на инфекции при имунокомпрометирани пациенти.

Процедурата за бързо тестване не е подходяща за специфични заболявания като морбили, еритема инфекциозум, енцефалит или бактериален сепсис, но е полезна при идентифициране на други сериозни състояния като менингит, хепатит А, гастроентерит и различни вирусни заболявания, включително грип или коронавирус (SARS вирус).

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.